Kyrie Irving neden aşı olmuyor? NBA yıldızı Nuh diyor, peygamber demiyor!

Brooklyn Nets'in koronavirüs aşısı olana kadar takımdan uzaklaştırdığı yıldız guard Kyrie Irving, kamuoyu tepkisine rağmen tutumunu değiştirmeyeceğini söyledi. 29 yaşındaki basketbolcu bu tutumundan dolayı pek çok maçı kaçıracak. Irving, yükselen tepkiler üzerine bir açıklama yaptı...

2016'da NBA şampiyonluğu yaşayan ve 7 kez all-star seçilen Kyrie Irving, neden aşı karşıtı olduğunu açıkladı. 29 yaşındaki yıldız guard, Instagram hesabından yaptığı canlı yayında, "Kendim için en iyi olanı yapıyorum. Yargılanmama ve şeytanlaştırılmama neden olabileceğinin bilincindeyim ancak durum bu" ifadelerini kullandı.

Irving, zorunlu aşı uygulaması nedeniyle işini kaybeden insanlar olduğunu hatırlatarak, "Herkes kendisi için en iyi olduğunu düşündüğü şeyi yapma hakkına sahiptir. Dünyamızın bu şekilde ikiye bölündüğünü görmek üzücü. Aşıyı yaptırmayı seçersen, seni desteklerim. Senin için en iyi olanı yap. Sadece seçimime saygı duyulmasını istiyorum." diye konuştu.

35 MİLYON DOLARLIK MAAŞIN YARISINI ALACAK 

Takımdan uzaklaştırılsa da deplasman maçlarında oynamasına bir engel bulunmadığı için 35 milyon dolarlık maaşının yarısını alabilecek Irving, şunları kaydetti:

"Mesele para değil. Hiçbir zaman da olmadı. Bu yalnızca seçme özgürlüğüyle ilgili. Sizce para kaybetmeyi, şampiyonluk mücadelesinden vazgeçmeyi, işimi bırakmayı ister miyim?"

Irving, basketbolu bırakacağı iddialarını da yalanlayarak, "Emekli olacağım haberlerine inanmayın. Böyle ayrılmayacağım. Hala yapacağım çok iş ve ilham verebileceğim bir sürü genç var." yorumunda bulundu.

ABD'de Kovid-19 aşılarına yönelik zorunluluk, takımların içinde bulunduğu bölgenin sağlık departmanının aldığı kararlara göre belirleniyor. Brooklyn'in de bağlı olduğu New York'ta oyuncuların antrenman sahası ya da spor salonlarına girebilmeleri için en az bir doz aşı olmaları gerekiyor.

Kyrie Irving neden aşı olmuyor? NBA yıldızı Nuh diyor, peygamber demiyor!

Brooklyn Nets'ten geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada, Covid-19 aşısı olmayı reddeden Kyrie Irving'in kişisel tercihine saygı duyulduğu belirtilerek "Kyrie Irving de dahil olmak üzere ekibimizdeki hiç kimsenin yarı zamanlı oynamasına izin vermeyeceğiz. Şampiyonluk hedefimiz değişmedi ve bu yolda ilerleyeceğiz. Kyrie kendi seçimini yaptı ve biz buna saygı duyuyoruz" ifadelerine yer verilmişti.

Kyrie Irving neden aşı olmuyor? NBA yıldızı Nuh diyor, peygamber demiyor! ile ilgili etiketler Kyrie Irving Brooklyn Nets NBA
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.