Kyrie Irving: NBA'de artık salonlar insan hayvanat bahçeleri

Brooklyn Nets'in Boston Celtics'e konuk olduğu Doğu Konferansı play-off 4. maçında bir Celtic taraftarı eski oyuncuları Kyrie Irving'e şişe fırlattı! Apar topar gözaltına alınan taraftar, ömür boyu men yedi. Irving ise "NBA'de artık salonlar insan hayvanat bahçeleri" diyerek tepkisini dile getirdi.

Brooklyn Nets'in All-Star guardı Kyrie Irving, pazar günü eski takımı Boston Celtics'e konuk oldukları play-off maçında bir Celtics taraftarının kendisine şişe fırlatmasını "NBA'de artık salonlar insan hayvanat bahçeleri"ne benzediğini söyledi.

Bu sezon şampiyonluk hedefiyle yoluna devam eden Nets, Celtics'le oynadığı çeyrek final serisinde 4. maçı deplasmanda 141-126 kazanarak 3-1 öne geçti. Steve Nash yönetimindeki New York ekibi, evinde oynayacağı 5. maçı kazanırsa seri sona erecek.

NBA'de salonlara kısıtlı sayıda seyirci alınabiliyor. 2017-19 arası Celtics forması giyen Nets'in 29 yaşındaki yıldızı, TD Garden'da çıktığı 3. maçta ıslıklık protestolara maruz kalmıştı. Gaza gelip elindeki şişeyi sahaya fırlatan bir Celtics taraftarı ise ömür boyu salonlara alınmayacak.

Irving, dün geceki maçtan sonra yaptığı açıklamada, "Sporun birçok eski yolun ortaya çıktığı bu kavşağa gelmesi talihsiz bir durum. İnsanlar hayvanat bahçesindeymiş gibi davranıyor. Bunun altında yatan şey bence ırkçılık..." ifadelerini kullandı.

NBA'da ırkçı davranışların son dönemde tırmanışa geçmesi ise bir başka sorun olarak ABD medyasında tartışılıoyr. Geçen hafta 5 taraftar "kabul edilemez" davranışları nedeniyşe ceza aldı.

Nets'in süper yıldıız Kevin Durant ise "Seyircilerin artık büyümesi gerekiyor. Biz hayvan değiliz, onlar da sirkte değil. Oyuna saygı duyun" dedi. 

 

Kyrie Irving: NBA'de artık salonlar insan hayvanat bahçeleri ile ilgili etiketler NBA Kyrie Irving Brooklyn Nets
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.