KYK yurt sonuçları 2022! KYK yurt kayıtları ne zaman başlıyor?

KYK (Kredi ve Yurtlar Kurumu) yurt başvuruları 28 Ağustos'ta başlamıştı. Öğrenciler tarafından büyük bir heyecanla beklenen KYK yurt sonuçları açıklandı. İşte, KYK yurt sonuç sorgulama ekranı! KYK yurt sonuçları nasıl öğrenilir? Ayrıntılar haberimizde...

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 28 Ağustos 2022'de başvuru süreci başlayan KYK (Kredi ve Yurtlar Kurumu) başvuru sonuçları açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardından KYK başvuru sonuç sorgulama ekranı büyük bir merakla araştırılıyor. İşte, KYK yurt sonuç sorgulama ekranı! KYK yurt kayıtları ne zaman başlıyor? Ayrıntılar haberimizde... 

 KYK yurt sonuçları 2022! KYK yurt kayıtları ne zaman başlıyor?

KYK YURT BAŞVURU SONUÇ SORGULAMA EKRANI

2022 KYK yurt başvuruları 28 Ağustos'ta başlamıştı. KYK yurt başvuru sonuçlarının açıklanması büyük bir heyecanla bekleniyordu. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'dan nihayet beklenen KYK yurt sonuçları açıklaması geldi. 

KYK YURT BAŞVURU SONUCUNU ÖĞRENMEK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ.

KYK yurtları için başvurular 28 Ağustos tarihine kadar e-Devlet üzerinden alınmıştı. Üniversite öğrencileri T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle e-Devlet'e giriş yaptıktan sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı altındaki "Yurt Başvurusu" ekranlarından gerekli bilgileri girerek başvurularını yaptı.

Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu açıklamalarda bulundu. Bakan Kasapoğlu açıklamalarında;

"Bildiğiniz gibi bu yıl 1 milyon 5 bin 490 gencimiz üniversitelerine yerleşti. Üniversiteye yerleşen gençlerin 154 bin 859'u açık öğretimde, 850 bin 631'i ise örgün öğretimde eğitimlerini sürdürecekler.

Örgün eğitimde üniversite hayatlarını sürdürecek öğrencilerin ise 502 bin 295’i bulundukları şehirden başka bir şehirde üniversiteye yerleşti. Bu sayıya bir kez daha dikkatinizi çekmek istiyorum. Çünkü bu sayı önemli. 502 bin 295 sayısı, bu yıl üniversite okumak için başka şehirlere giden yeni öğrencileri ifade ediyor."

KYK YURT KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

 

KYK yurt sonuçları 7 Eylül tarihinde erişime açıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre, yerleştirmelerin 1. fazını tamamlandı. Son kayıt tarihi: 9 Eylül 2022 saat 23:00 olarak açıklandı.

 

 

 

KYK yurt sonuçları 2022! KYK yurt kayıtları ne zaman başlıyor? ile ilgili etiketler KYK Kredi ve Yurtlar Kurumu yurt sonuçları
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.