KYK yurt kayıtları ne zaman yapılacak 2022? KYK ilk kayıt ücreti ne zaman ödenecek?

Üniversite öğrencilerinin büyük bir heyecanla beklediği KYK yurt sonuçları 7 Eylül 2022 tarihinde açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardından KYK yurt kayıtlarının ne zaman yapılacağı ve ilk kayıt ücretinin ne zaman ödeneceği büyük bir merakla araştırılmaya başlandı. Peki, KYK yurt kayıtları ne zaman yapılacak 2022? KYK ilk kayıt ücreti ne zaman ödenecek? Ayrıntılar haberimizde...

KYK 2022 başvuruları 28 Ağustos tarihinde başlamıştı. Öğrencilerin büyük bir heyecanla beklediği KYK yurt başvuru sonuçları ise 7 Eylül tarihinde açıklandı. Bu çerçevede, KYK yurt kayıtlarının ne zaman yapılacağı ve ilk kayıt ücreti heyecanla araştırılmaya başlandı.  Peki, KYK yurt kayıtları ne zaman yapılacak 2022? KYK ilk kayıt ücreti ne zaman ödenecek? Detaylar haberimizde... 

KYK yurt kayıtları ne zaman yapılacak 2022? KYK ilk kayıt ücreti ne zaman ödenecek?

KYK YURT KAYITLARI 2022 NE ZAMAN YAPILACAK?

Bakan Kasapoğlu'nun Twitter hesabından yapılan açıklamada "Sevgili genç arkadaşlarım, GSB Yurtları 2022 - 2023 eğitim öğretim dönemi 1. faz yerleştirme sonuçları açıklandı! Yurdunuza, yuvanıza hoş geldiniz... Son kayıt tarihi: 9 Eylül Cuma 23.00" şeklinde belirtti.

Bu açıklamaya göre KYK yurt kayıtları 9 Eylül 2022 Cuma günü saat 23.00'te sona erecek.

KYK yurdu ilk kayıt ücreti öğrencinin yerleştirildiği yurda ve yerleştirme tarihine göre farklılık gösterir. İlgili banka ATM’lerinde veya Kredi/Yurt e-Ödeme ekranında yer alan tutar otomatik olarak görülmektedir.

İlk kayıt ücretinin ödenmesinin ardından öncelikle e-Devlet “Yurt Kayıt İşlemleri” bağlantısından taahhütname onayı yapılması gerekmektedir. Daha sonra ise başvuru sonuç ekranında belirtilen belgeler yurt müdürlüğüne teslim edilmelidir.

KYK YURT İLK KAYIT ÜCRETİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Ayrıca yurda ilk defa yerleştirilen öğrencilerin ödemesi gereken ücrete ilk kayıt ücreti denir. Bu ücretin içerisinde gün bazında yatak ücreti ve güvence bedeli ücreti bulunmaktadır. Bu ücret öğrencinin yerleştirildiği yurda ve yerleştirme tarihine göre farklılık gösterir. İlgili banka ATM’lerinde veya Kredi/Yurt e-Ödeme ekranında yer alan tutar otomatik olarak görülmektedir.

Yurt ücretlerinizi Ziraat ATM’lerden (Kartsız işlemler/Eğitim ödemeleri), kyk.gsb.gov.tr (E – ÖDEME) ekranından on-line veya Ziraat İnternet Bankacılığı ( EĞİTİM ÖDEMELERİ)’ndan ödeyebilirsiniz.

Ödemelerinizi ilgili ekranlardan TC KİMLİK numaranızla yapmanız gerekmektedir.

Yıllık veya altı aylık gibi ileri tarihli yurt ücreti ödemesi yapılamamaktadır.

Yaz dönemlerinde veya izinli olduğunuz dönemlerde de aylık yurt ücretinizi yatırmanız gerekmektedir.

KYK yurt kayıtları ne zaman yapılacak 2022? KYK ilk kayıt ücreti ne zaman ödenecek? ile ilgili etiketler KYK Kredi ve Yurtlar Kurumu yurt
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.