52 milyon 295 bin TL öğrencilere geri ödeniyor! Bakan Kasapoğlu açıkladı...

Koronavirüs tedbirleri kapsamında üniversitelerde yüz yüze eğitim dönemi bitmişti. Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda (KYK) kalan öğrenciler de memleketlerine dönüş yapmıştı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, evlerine dönen öğrencilerin yurt ücretlerinin iadesine başlandığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı "Yükseköğrenim yurtlarında kalan öğrencilerden mart ayında yurtta kalmadıkları günlerin ücretlerini iade ediyor, nisan, mayıs ve haziran ayları için de ücret almıyoruz" açıklamasının ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı öğrencilerin ücretlerini iade etmeye başladı.

379 BİN 635 ÖĞRENCİNİN ÖDEDİĞİ ÜCRETLER BUGÜN İADE EDİLİYOR

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğüne bağlı yurtlarda barınan ve Mart ayındaki yurt ücretini vermiş olan 379 bin 635 öğrencinin ödediği ücretlerin bugün (2 Nisan) itibarıyla iade edilmeye başlandığını açıkladı.

52 milyon 295 bin TL öğrencilere geri ödeniyor! Bakan Kasapoğlu açıkladı...

TOPLAM TUTAR 52 MİLYON 295 BİN 858 TL

Bakan Kasapoğlu, yükseköğrenim yurtlarında kalan öğrencilerden Mart ayında yurtta kalmadıkları günlerin ücretlerini iade ettikleri gibi Nisan, Mayıs ve Haziran ayları için de öğrencilerden ücret alınmayacağını vurguladı. Geri ödenecek toplam tutarın ise 52 milyon 295 bin 858 TL olduğu belirtildi.

 

52 milyon 295 bin TL öğrencilere geri ödeniyor! Bakan Kasapoğlu açıkladı... ile ilgili etiketler Mehmet Muharrem Kasapoğlu Öğrenci KYK Gençlik ve Spor Bakanı yurt ücret
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.