KYK kredi ve burslar yattı mı Nisan 2020 ? KYK Burs ve kredi sorgulama

KYK Nisan kredi ve burslar yattı mı? KYK kredi ve burs nisan ödemesi yattı mı soruları öğrenciler tarafından internette sıkça aratılan sorular arasında. Bakan Kasapoğlu, son dakika açıklamasında konuya açıklık getirdi. Nisan ayı kredi ve bursların hesaplara yatırılmaya başlanacak mı? Üniversite öğrencilerinin koronavirüs salgını nedeniyle kredi ve burs hesaplarını kontrol ediyor. Peki KYK kredi ve bursları Nisan ayında yattı mı? Detaylar haberimizde...

KYK Nisan kredi ve burslar yattı mı? Üniversite öğrencilerinin sıkça sorduğu sorular arasında yer alan KYK nisan kredi ve bursları hakkında bakan Kasapoğlu, son dakika açıklama yaptı. İşte KYK Nisan ayı kredi ve burs sorgulama hakkında yapılan son dakika açıklaması ve detaylar...

KYK NİSAN KREDİ VE BURSLAR YATTI MI?


Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Twitter hesabından açıklama yaptı.

Kasapoğlu, kredi ve burs ödemelerinin bu süreçte de devam edeceğini hatırlatarak şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın daha önce ifade ettikleri gibi, kredi/burs ödemeleri bu süreçte de devam edecek. An itibarıyla öğrenci arkadaşlarımızın Nisan ayı burs ve kredileri hesaplarına yatırılmaya başlanmıştır. Bütün imkânlarımızla her durumda gençlerimizin yanındayız."

KYK burs ve kredileri ne zaman yatacak? Nisan ayı KYK burs ve kredi ödemeleri…

KYK burs ve kredileri ne zaman yatacak?

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı alınan tedbirler kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı kredi ve bursların öğrencilere kesintisiz olarak ödenmeye devam edeceğini açıklamasının ardından Bakan Kasapoğlu, burs ve kredi ödemelerinin tarihlerini duyurdu.

Bugün itibarıyla burs ve kredi ödemeleri öğrencilerin hesaplarına yatırılmaya başlandı. Öğrencilere ödemeler TC kimlik numaralarının son rakamına göre yapılacak. TC kimlik numarasının sonu '"0" olanlar bugün, "2" olanlar yarın, "4" olanlar 8 Nisan Çarşamba, "6" olanlar 9 Nisan Perşembe, "8" olanlar ise 10 Nisan Cuma günü ödemelerini alabilecek.

UZAKTAN EĞİTİME GEÇİLDİ

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç geçtiğimiz günlerde açıklamasında şu ifadeleri kullandı:" Türk yükseköğretimi pek çok ülkede olmayan bir tecrübeye sahiptir. Bu tecrübe bugünler içindir ve bu tecrübeden azami oranda istifade etmekteyiz. Bugün YÖK Genel Kurulumuzda bazı hususlarda kararlar aldık. Bu sene bahar dönemi eğitim öğretim sürecini sadece uzaktan eğitim, açık öğretim ve dijital öğretimle sürdürmeye karar verdik. "

 

GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.