KYK bursu yattı mı? KYK bursu ne kadar?

KYK burslarının ne zaman ödeneceği KYK bursu almaya hak kazanan öğrenciler tarafından merakla araştırılmaya devam ediyor. KYK bursu ve kredisi alacak öğrenciler 19 Kasım'a kadar taahhütname onaylarını yaptılar. Peki, KYK bursu yattı mı? KYK bursu ne kadar? Detaylar haberimizde...

KYK'dan burs ve kredi almaya hak kazanan üniversite öğrencilerinin gözü KYK'dan gelecek habere kitlendi. Birçok kişi KYK burslarının yatması bekliyor. Öğrenim bursu ve kredisi alacak olan öğrenciler 19 Kasım'a kadar taahhütnamelerini yaptırdılar. Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada ödemelerin hangi tarih aralığı içerisinde ve ne kadar yapılacağı duyurulmuştu. Peki, KYK bursu yattı mı? KYK bursu ne kadar? Detaylar haberimizde...

KYK bursu yattı mı? KYK bursu ne kadar?

KYK BURSU YATTI MI?

Kurumdan yapılan açıklamada yer alan ifadeler şöyle; Taahhütnamesini onaylayan öğrencilere kasım ayı sonunda ekim ve kasım olmak üzere iki aylık ödeme yapılacak” Dolayısıyla ödemelerin 25-30 Kasım tarihleri arasında yapılabileceği söylenebilir. Konuyla ilgili detaylar Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nün duyurular sayfasından ve kurumun sosyal medya hesapları üzerinden takip edilebilecektir.

KYK BURSU NE KADAR?

2019 yılında geçerli olan tutarlar lisans öğrencileri için aylık 500 lira, yüksek lisans öğrencileri için 1000 lira, doktora öğrencileri için ise 1500 liradır. Burs/kredi miktarı ocak ayından itibaren lisansta aylık 550 lira, yüksek lisansta 1100 lira, doktorada da 1650 lira olarak ödenecek. İlk ödemeler 2 aylık yapılacağı için öğrencilere Kasım’ın son haftasında lisansta 1000, yüksek lisansta 2 bin ve doktorada 3 bin lira yatacağı söylenebilir.

KYK bursu yattı mı? KYK bursu ne kadar? ile ilgili etiketler KYK Burs ve Kredi 2019 kyk burs ve kredi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.