Bakan duyurdu: Paralar öğrencilerin hesabında

Koronavirüs nedeniyle eğitimlerine uzaktan devam eden öğrencilerin, burs ve kredilerinde bir kesinti olmayacağı açıklanmıştı. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, ödemelerin başladığını açıkladı. Ödemelerin hesaplara TC kimlik numarasının son rakamına göre yatacağını belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı kredi ve burslarının öğrencilere kesintisiz olarak ödenmeye devam edeceğini açıklamasının ardından Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, burs ve kredi ödemelerinin tarihlerini açıkladı.

Bugün itibariyle burs ve kredi ödemeleri öğrencilerin hesaplarına yatmaya başladı. 6 - 10 Nisan tarihleri arasında TC kimlik numarasının son numarasına göre ödenmeye başlayacak. TC Kimlik numarasının sonu “0” olanlar 6 Nisan, “2” olanlar 7 Nisan, “4” olanlar 8 Nisan, “6” olanlar 9 Nisan, “8” olanlar 10 Nisan ‘da ödemelerini alabilecek.

Kasapoğlu Twitter üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

" Sayın Cumhurbaşkanımızın daha önce ifade ettikleri gibi, kredi/burs ödemeleri bu süreçte de devam edecek. An itibarıyla öğrenci arkadaşlarımızın Nisan ayı burs ve kredileri hesaplarına yatırılmaya başlanmıştır. Bütün imkanlarımızla her durumda gençlerimizin yanındayız."

Bakan duyurdu: Paralar öğrencilerin hesabında

KREDİ VE BURS ÖDEMELERİ NE KADAR?

Kredi ve burs ödemelerine 2020 yılbaşından itibaren geçerli olmak üzere yüzde 10 zam yapıldı. Böylece burs/kredi miktarı Ocak ayından itibaren lisansta aylık 550 lira, yüksek lisansta 1.100 lira, doktorada da 1.650 lira oldu.

 

Bakan duyurdu: Paralar öğrencilerin hesabında ile ilgili etiketler Mehmet Muharrem Kasapoğlu üniversite KYK Burs ve Kredi Gençlik ve Spor Bakanı Koronavirüs Ödeme
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.