KYK bursu ne kadar olacak 2023? 2023'te KYK burslarına ne kadar zam gelecek?

2023 yılına girmemize çok kısa bir süre kaldı... Bu çerçevede yeni yılda KYK (Kredi ve Yurtlar Kurumu) burs ve kredi miktarlarının ne kadar olacağı büyük bir heyecanla araştırılıyor. Peki, KYK bursu ne kadar olacak 2023? 2023'te KYK burslarına ne kadar zam gelecek? Ayrıntılar haberimizde...

Yeni yıla girmemize çok kısa bir süre kala, üniversite öğrencileri tarafından 2023 KYK burs ve kredi ücretlerine ne kadar zam geleceği büyük bir heyecenla araştırılmaya başlandı. Peki, KYK bursu ne kadar olacak 2023? 2023'te KYK burslarına ne kadar zam gelecek? Detaylar haberimizde... 

KYK bursu ne kadar olacak 2023? 2023'te KYK burslarına ne kadar zam gelecek?

KYK BURSU NE KADAR OLACAK 2023?

Gençlik ve Spor Bakanlığı, KYK burs başvuruları henüz alınmaya başlamadı. Burs başvuru işlemlerinin Kasım ayı içerisinde başlaması öngörülüyor. Geçtiğimiz yıl burs ücretlerinde yapılan artış Aralık ayı içerisinde öğrencilere duyurulmuştu.

KYK burs ve öğrenim kredisi alan önlisans ve lisans öğrencilerine 850 lira, Yüksek lisans öğrencilerine 1.700 lira ve doktora öğrencilerine ise güncel olarak 2.550 lira ödeme yapılıyor.Yeni burs ücretlerinin Aralık ayında açıklanması beklenirken, burs ücretinin 1000 TL seviyesini geçmesi konuşulanlar arasında yer alıyor. 

KYK 2023 burs zamlarıyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Detaylar belli olduğunda haberimizde yer vereceğiz...

"RAKAMLARDA DEVRİM YAPACAĞIZ"

Diğer taraftan,  KYK kredi ve burs rakamları hakkında konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu şu ifadeleri kullandı:

"45 liradan 850 liraya getirdik ve bu yıl da yeni bir devrim yapacağız, rakamlarla da devrim yapacağız"

 

 

KYK bursu ne kadar olacak 2023? 2023'te KYK burslarına ne kadar zam gelecek? ile ilgili etiketler KYK Burs ve Kredi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.