Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! KYK burslarına zam yapıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öğrencileri sevindirecek haberi duyurdu. KYK burslarına zam geldiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan rakamları açıkladı. Peki 2023 KYK bursları ne kadar oldu? İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından alınan kararları bildirdi. KYK burslarına zam geldiğini belirten Recep Tayyip Erdoğan rakamları açıkladı. KYK ödemeleri ne kadar oldu? İşte detaylar…

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! KYK burslarına zam yapıldı

Lisans öğrencileri 850 TL den 1250 TL 

Yüksek Lisansta 1.700 liradan 2.500 liraya

Doktara öğrencileri için 2.550 liradan 3.750 liraya çıkıyor.

Başarılı öğrenciye teşvik programı gelirken sosyal yardım alma hakkına sahip ailelerimize mensup devlet okullarında okuyan ve dereceye giren ilk ve orta öğretim öğrencilerine net asgari ücretin %60 ına kadar, yüksek öğretim öğrencilerine net asgari ücret kadar dönem arasında yapılacak şekilde başarı desteği verilecektir.

Ayrıca dört yıllık örgün öğretim yapan yüksek öğrenim kurumlarını kazanan aynı kapsamdaki öğrencilere aylık 100 lira destek ödemesi yapılacak.

Yök'ün belirlediği dünyada ilk 500 üniversiteye girme hakkı kazanan aynı kapsamdaki öğrencilere devletlerinin yanında olduğunu hissettirecek başarı destekleri sağlanacak.

Sosyal yardım alan hanelerdeki meslek lisesi mezunları öğrenciler ile lise sonrası meslek edindirme kurslarına giderek iş hayatına atılacak gençlere de net asgari ücrete orantılı destek verilecek.

Yine aynı şekilde sosyal yardım alan evlerdeki gençlerin işe girmek için gereken merkezi sınavlar ile bilim, spor ve sanat yarışmalarına katılanlarının ihtiyaçlarını devlet karşılayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! KYK burslarına zam yapıldı ile ilgili etiketler ekonomi KYK Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.