2020 KYK bursları kesildi mi?

2020 KYK bursları kesildi mi sorusunun cevabını arayan öğrenciler sosyal medyada #KYKdaNelerOluyor etiketine mesaj yağdırdı. KYK'da neler oluyor?

KYK tarafından her ayın 6'sı ve 10'u arasında önlisans, lisans ve lisansüstü üniversite öğrencilerine ödenen burslar ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Ancak kısa süre sonunda KYK'dan açıklama geldi.

Sosyal medyada öğrenciler #KYKdaNelerOluyor ile gündemi bir anda değiştirdi. KYK kredilerinin kesilmesi sonrasında büyük bir ekonomik krizin içerisine giren öğrenciler için KYK'dan resmi bir açıklama sonunda gelmiş oldu.

KYK BURSLARI KESİLDİ Mİ? KYK'DA NELER OLUYOR?

KYK'dan yapılan açıklamada, "Sevgili öğrencilerimiz, Bakanlığımızdan burs/kredi alan öğrencilerimiz imzaladıkları taahhüt gereğince eğitim durumlarındaki degişiklikleri en geç 1 ay içerisinde Genel Müdürlüğümüze bildirmekle yükümlüdür. YÖKSİS üzerindeki eğitim bilgileri güncel olmayan öğrencilerimize burs/kredi ödemesi yapılamamaktadır. Bu sebeple bu ay burs/kredi ödemeleri yapılmayan öğrencilerimizden e-devlet üzerinden nakil başvurusu yaparak bilgilerini güncelleyen, durumu uygun olan ve nakli gerçekleşen öğrencilere ödeme zamanında ödeme yapılacaktır. Konuyla ilgili bilgilerinizi e-devletten takip edebilirsiniz" ifadeleri yer aldı.

2020 KYK bursları kesildi mi? ile ilgili etiketler KYK kredi burs
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.