KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak 2022?

KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak? 2022 YKS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih işlemleri de başladı. YKS tercih işlemleri devam ederken 2022 KYK burs başvurularının ne zaman açıklanacağı büyük bir merakla araştırılmaya başlandı. Peki, KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak 2022? Ayrıntılar haberimizde...

Bu yıl 18-19 Haziran 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen ve geçtiğimiz haftalarda sonuçları açıklanan YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı)'nin ardından gözler burs başvuruları için KYK (Kredi ve Yurtlar Kurumu) tarafından yapılacak açıklamaya çevrildi. Bu çerçevede 2022 KYK burs başvurularının ne zaman başlayacağı büyük bir merakla araştırılıyor. Peki, KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak 2022? Detaylar haberimizde... 

KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak 2022?

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

KYK başvuru tarihlerine ilişkin henüz net bir açıklama yapılmadı. YKS yerleştirme süreci ardından ilgili tarihlerin KYK tarafından açıklanması bekleniyor.

Tüm bunlara ek olarak, geçtiğimiz dönemlerde KYK burs başvuruları Ekim ayında yapılmıştı. Yurt başvuruları ise Eylül ayında alınmıştı. Yurt başvurularının Ağustos ayı sonu ve eylül ayı başında başlaması bekleniyor.

KYK BURS BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

- Ön lisans öğrencileri,

- Lisans öğrencileri,

- İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, (intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.

- Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)

- ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında belirlenen puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler,

- Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen, kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler, burstan yararlanabilmektedir.

- Bir öğrenci aynı anda, hem burs hem de öğrenim kredisi alamaz.

KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak 2022? ile ilgili etiketler KYK kredi kyk burs başvurusu burs
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.