KYK burs geri ödemeli mi? Hazırlık öğrencileri KYK bursu alabilir mi?

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından verilen burs ve öğrenim kredisi başvuruları bugün başladı. Özellikle arama motorlarında öğrenciler "KYK burs geri ödemeli mi? Hazırlık öğrencileri KYK bursu alabilir mi?" gibi sorulara yanıt arıyor. Haberimizin içerisinde KYK burs geri ödemeli mi? Hazırlık öğrencileri KYK bursu alabilir mi? sorularına yanıt bulabilirsiniz. İşte detaylar...

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından üniversite öğrencilerine her sene burs desteği yapılmaktadır. Üniversitelerin eğitime başlaması ile birlikte öğrenciler KYK başvurularının başlamasını merakla bekliyordu. Nihayet burs ve öğrenim kredisi başvuruları bugün başladı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı "Öğrenci arkadaşlarım, GSB Burs ve Öğrenim Kredisi başvuruları başladı. 17 Kasım Perşembe günü saat 23.59’a kadar başvurularınızı http://turkiye.gov.tr'den yapabilirsiniz"  paylaşımla burs ve kredi başvurularının başladığını duyurdu. 

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu tarafından burs başvurusunun başladığı duyurulduktan sonra öğrenciler "KYK burs geri ödemeli mi? Hazırlık öğrencileri KYK bursu alabilir mi?" gibi sorulara yanıt aramaya başladı. Haberimizin içerisinde KYK burs geri ödemeli mi? Hazırlık öğrencileri KYK bursu alabilir mi? sorularına yanıt bulabilirsiniz. İşte KYK bursu ile igili tüm detaylar...

KYK BURS VE ÖĞRENİM KREDİSİ NEDİR?

KYK Bursu, devlet tarafından başarılı ve ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine verilen karşılıksız verilen paralardır. Öğrenim kredisi ise devlet tarafından üniversite öğrencilerine verilen karşılıklı paralardır. Öğrenim kredisi ücretleri önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için burs miktarları ile aynıdır.

KYK BURS GERİ ÖDEMELİ Mİ?

KYK bursu geri ödemeli değildir. KYK bursu almaya hak kazanan öğrencilere öğrenim hayatı boyunca düzenli olarak geri ödemesiz (karşılıksız) yatan burslardır. KYK bursu alan öğrenciler hiçbir şekilde geri ödeme yapmamaktadır.

KYK tarafından öğrenim kredisi alan öğrenciler geri ödeme (karşılıklı) yapmaktadırlar. Aldıkları ücretleri geri ödemek üzere öğrenim kredisinden yararlanmaktadırlar.

HAZIRLIK ÖĞRENCİLERİ KYK BURSU ALABİLİR Mİ?

Kredi ve Yurtlar Kurumu burs yönetmeliği uyarınca bir üniversite öğrencisi en fazla üniversite programının normal senesi kadar burs alabilmektedir. Kazandığınız bölüm hazırlık sınıfı + 4 yılsa en fazla 5 yıl KYK bursu alabilmektesiniz.

Hazırlık sınıfında burs başvurusu yapmanız durumunda maddi durumunuz burs almaya elverişliyse burs alabilirsiniz. KYK burs ve öğrenim kredisi başvuruları her yıl Ekim ya da Kasım ayında başlamaktadır.

Lisans öğrencileri, İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, (intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez). Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri, (hazırlık sınıfında burs verilmez)

 

 

 

 

 

KYK burs geri ödemeli mi? Hazırlık öğrencileri KYK bursu alabilir mi? ile ilgili etiketler Burs ve Kredi
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.