KYK burs başvurusu nasıl yapılıyor? Ücretsiz burs veren kurumlar hangileri?

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2020-2021 eğitim öğretim yılında burs ve kredi başvurularının resmen başladığını söyledi. Peki, KYK burs başvurusu nasıl yapılıyor? Ücretsiz burs veren kurumlar hangileri? İşte detaylar…

Herhangi bir lisans ve ön lisans programına yerleşen adaylar KYK başvuruları için girişimlere başladı. Peki, KYK için kimler başvuru yapabilir? KYK başvuru şartları neler? Ücretsiz burs veren kurumlar hangileridir? Detaylar haberimizde…

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yükseköğrenim öğrencileri için verilen burs ve öğrenim kredisi başvurularının alınacağı tarih ile ilgili henüz bir açıklama gelmedi. 2019 yılında, KYK yurt başvuruları 19 Ağustos'ta başlayıp 26 Ağustos'ta son bulurken burs başvuruları ise 21 Ekim Pazartesi günü saat 23.59'da son bulmuştu.

KYK YURT VE BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KYK burs başvuruları ne zaman 2020 sorusuna ek olarak başvuruların nasıl yapılacağı da öğrencilerin merak ettiği konular arasında bulunuyor. KYK yurt ve KYK burs başvurusu nasıl yapılır ile ilgili olarak henüz yetkililerden resmi bir açıklama gelmemiş olsa da önceki sistem üzerinden başvuruların nasıl gerçekleşeceği ile ilgili beklentiler var. Başvuru işlemleri e-devlet sistemi üzerinden yapılıyor. Dolayısıyla e-devlet şifresi olmayan öğrencilerin bir e-devlet şifresi edinmesi veya T.C. kimlik kartı, mobil imza, internet bankacılığı, e-imza gibi yöntemleri kullanarak sisteme giriş yapması gerekiyor.

Başvuru sırasında öğrencilerden eğitim, sosyal ve ekonomik durumla ilgili bilgiler isteniyor. Bunun yanı sıra bilgiler, kamu kurumlarından gelen veriler ile karşılaştırılıp teyit ediliyor. Burs ve kredi başvuruları için işlem yapıldığı sırada farklı başvuru sayfaları kullanılmıyor. Her iki başvuru da beraber alınıyor.

KİMLER YURT BAŞVURUSUNDA BULUNABİLİR?

1. Yükseköğretim Kurumları Sınavına girerek ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan hazırlık, birinci sınıf öğrencileri ile ara sınıf öğrencilerinin yurt başvuruları; Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından sınav sonuçları açıklandıktan sonra e-devlet portalı üzerinden yapılmaktadır. Normal öğrenim süresinde öğrenimlerini tamamlayamayan öğrencilere bir öğretim yılı daha yurtlarda barınma imkânı sağlanır, bu öğrenciler ara sınıf öğrencileri ile birlikte başvuru yapacaklardır.
2. ÖSYM tarafından ek kontenjanla bir yükseköğretim programına yerleştirilen öğrenciler,
3. Özel yetenek sınavı ile yükseköğretim kurumlarına giren öğrenciler, lisansüstü öğrencileri, yatay ve dikey geçiş yapan öğrenciler,
4. Başvurularını Genel Müdürlükçe belirlenecek süre içinde e-devlet portalı üzerinden yapacaklardır.
5. Değerlendirme sonuçları; Kurumumuz internet sayfası http://sonuc.kyk.gov.tr adresinden duyurulmaktadır.

ÜCRETSİZ BURS VEREN KURUMLAR

- TOPLUM GÖNÜLLÜLER VAKFI
- VEHBİ KOÇ VAKFI
- DARENDELİLER EĞİTİM VAKFI
- YÜZYIL EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI
- HACI ÖMER SABANCI VAKFI
- İSTANBUL SANAYİ ODASI VAKFI
- İSTANBUL TİCARET ODASI
- MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
- KIZILAY GENÇLİK MÜDÜRLÜĞÜ

KYK burs başvurusu nasıl yapılıyor? Ücretsiz burs veren kurumlar hangileri? ile ilgili etiketler KYK yurt başvuru kurs
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.