KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak?

Üniversiteyi kazanan öğrenciler için geçtiğimiz günlerde yurt başvuruları başlamıştı. Öğrenciler yurt sonuçlarının açıklanmasını beklerken burs başvuruları ne zaman başlayacak? Burs başvurusu nereden yapılır? Burs başvurusu için gerekli şartlar nelerdir? Soruları kafaları iyice karıştırmaktadır. Merakla beklenen burs başvuruları ne zaman başlayacak? İşte detaylar...

KYK’da başvuru ve sonuç heyecanı bitmek bilmiyor. Sınav maratonundan çıkan binlerce öğrencinin merakla beklediği burs başvuruları yakında başlayacak. KYK yurt başvurularının sonuçlarını bekleyenler ve KYK burs başvurularını yapmak için bekleyenler sık sık KYK hakkında araştırmalarda bulunuyor.Peki burs başvuruları ne zaman başlayacak? Burs başvurusu nereden yapılır? Burs başvurusu için gerekli şartlar nelerdir? Tüm bu soruların cevabı haberimizde...

BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

017-2018 Burs ve kredi başvurusu yapmak için YURTKUR’un resmi internet sitesi kullanılabilecekken, aynı zamanda KYK kredi ve burs başvurusu yapmanın bir diğer yolunda e-devlet üzerinden başvuru yapmaktır. Üniversite öğrencileri E-devlet portalı üzerindeki "e-hizmetler" içerisinden "Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü" adı altında yer alan hizmetlerden faydalanarak burs ve kredi başvurularını tamamlayabilecekler. Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvurularıyla ilgili bir duyuru yayınladı. Burs duyurusuna göre liseler için burs başvuruları 18 Eylül’de, üniversiteler için ise 15 Eylül’de başlayacak.

resized_d18a4-ebdcc34ckyk

BURS BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIR?

Binlerce öğrencinin beklediği 2018 KYK burs ve kredi başvuruları başladı. 2018 KYK burs- kredi başvuru ekranı an itibariyle açıldı. 2018 KYK burs ve kredi başvurularını (http://www.kyk.gov.tr) adresinden yapabilirsiniz

BURS BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR NELERDİR?

Adım adım 2018 KYK burs ve kredi başvuru işlemleri aşağıdaki şekilde yapılır:

Birinci adım: KYK resmi web sitesine "www.kyk.gov.tr" adresi girilir. "2017-2018 Öğrenim yılında yurt içinde yüksek öğrenim programına girmeye ÖSYM veya ara sınıf öğrencilerin yurt başvurusu için tıklayınız" sekmesine tıklanır.

İkinci adım: Açılan sayfada "Başvuruda dikkat edilecek hususlar "yazısı dikkatlice okunduktan sonra sayfanın en altındaki başvuru şartlarını kabul ettiğinizi onaylamak için onay kutucuğunu işaretleyip "Başvuru ve Güncelleme"sekmeni tıklanır.

Üçüncü adım: Yeni sayfadaki başvuru sahibi kimlik bilgileri doğru olarak doldurulup resimdeki güvenlik kodu girilir.

Dördüncü adım: Açılan yeni sayfada sizden öğrenim bilgileriniz ve okul bilgileriniz istenir.

Beşinci adım: Açılan yeni sayfada sizden ailenizle ilgili bilgiler istenmektedir. (ailede başka eğitim gören varmı,malvarlığı,geliri vb.) sizden istenen bilgileri doğru olarak girmeniz yararınıza olacaktır. (verdiğiniz bilgilerin doğruluğu kesinlikle araştırılacaktır.)

Altıncı adım: Sizden adres bilgileriniz ve e posta adresiniz istenmektedir.

Yedinci adım: Son olarak tüm bilgilerinizin doğru olarak doldurduğunuzdan emin olduktan sonra kaydet sekmeni tıklayarak, 2018 KYK burs ve kredi başvuru işlemleriniz tamamlanmış olacaksınız.

happy-student-for-web-1024x682

KYK BURS VE KREDİ FİYATLARI NE KADAR

2017 Ocak itibari ile KYK Burs ve Kredileri, 25 TL bir artış ile 425 Türk Lirası olarak belirlendi. Bu sene zam oranı geçtiğimiz yıla göre bir hayli az oldu. 2016'da KYK Burs ve Kredileri 70 TL kadar bir zam almıştı ve 400 TL'ye çıkmıştı. 2017'de ise KYK Burs ve Kredi tutarı 400 TL'den 425 TL'ye yükseldi.

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun burs ve kredilerinden Önlisans ve Lisans öğrenciler yararlanabiliyor. Yüksek Lisans için ise KYK kapsamında ayrı burs bulunuyor.

KYK Burs ve kredi başvuruları sonrasında kredi ve burs almaya hak kazanan öğrencilere yapılacak olan ödemeler, Ocak 2018'den itibaren gerçekleştirilecek.

Burs nedir?

Memleket içerisinde yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs, Kredi verilmesine ilişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır.

Burstan yararlanacak öğrenciler:

Ön lisans öğrencileri,

Lisans öğrencileri,

Açık Öğretim öğrencileri,(Sadece öncelikli öğrenciler; şehit veya gazi çocuğu,anne ve babası herikisi de ölü olanlar vb.)
İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler,( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.)

Yüksek Lisans(Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)

Vakıf Üniversitesi öğrencileri,

ÖSS sonucunda sayısal, sözel, eşit ağırlık ve yabancı dil dallarında ilk 100e giren öğrenciler,(öncelikli olarak),

Üniversite kontenjanından bildirilen öğrenciler,

Ülke adına müsabakalara katılan, Milli olmuş Amatör Sporcu olan öğrenciler,

İkinci öğretim de okuyan öğrenciler, burstan yararlanabilmektedir.

KYK-Kredi-Burs-Basvurusu-Nasil-Yapilir

E-DEVLET ÜZERİNDEN KYK KREDİ VE BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

2017-2018 Burs ve kredi başvurusu yapmak için YURTKUR’un resmi internet sitesi kullanılabilecekken, aynı zamanda KYK kredi ve burs başvurusu yapmanın bir diğer yolunda e-devlet üzerinden başvuru yapmaktır. Üniversite öğrencileri E-devlet portalı üzerindeki "e-hizmetler" içerisinden "Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü" adı altında yer alan hizmetlerden faydalanarak burs ve kredi başvurularını tamamlayabilecekler.

YABANCI UYRUKLU YÜKSEKÖĞRENİM BURSU

Vakıflar Genel Müdürlüğü Ortaöğrenim ve Yükseköğrenim Bursu, öncelikli olarak anne ve/veya babası hayatta olmayan, maddi durumu yetersiz öğrencilere verilmektedir. Ortaöğrenim Bursu, Vakıflar Yönetmeliğinin, Yükseköğrenim Bursu ise Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliğinin ilgili hükümleri doğrultusunda değerlendirilmektedir.

TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ VAKFI BURS BAŞVURULARI BAŞLADI

Toplum Gönüllüleri Vakfı; Toplum Gönüllüsü gençlere, sayısal bölümlerde okuyan kız öğrencilere, Soma faciasında zarar gören madencilerin çocuklarına ve öğretmenlerimizin sayısal alanlarda okuyan üniversiteli çocuklarına eğitim destek bursu verecektir. Burs başvuruları 15 Ağustos 2017 tarihi itibariyle vakfın kendi internet sayfasın üzerinden başlayacaktır.

KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak? ile ilgili etiketler KYK Vakıflar Genel Müdürlüğü e-Devlet yutkur burs
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.