KYK borçları silinecek mi 2021? KYK kredi faizleri silinecek mi? KYK kredi af mı çıktı?

Her yıl binlerce öğrenci KYK (Kredi ve Yurtlar Kurumu)'dan kredi ve burs alıyor. Özellikle geri ödemeli burs alan öğrenciler için, eğitimlerinin son yılında kredi ödeme telaşı başlıyor. Konuyla ilgili öğrencilerin en çok merak ettikleri sorulardan birini de, "KYK borç ve faizleri silinecek mi?" oluşturuyor. İşte ayrıntılar...

Geçtiğimiz aylarda Resmi Gazete'e bazı borçların yapılandırılmasına ve ilk taksit tarihlerinin ertelenmesine yönelik karar yayınlanmıştı. Bu kararla birlikte milyonlarca mezun KYK borçlarını daha kolay ödeme imkanıyla yeniden yapılandırdı. Diğer taraftan, KYK faizlerine yönelik TBMM'de AK Parti kurmayları tarafından bazı çalışmalar yürütüldüğü bilgisi de Ankara kulislerinde konuşuluyor. 

KYK borçları silinecek mi 2021? KYK kredi faizleri silinecek mi? KYK kredi af mı çıktı?

KYK KREDİ BORÇ VE FAİZLERİ SİLİNECEK Mİ?

Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan geri ödemeli burs/kredi alan binlerce öğrenci, KYK borç veya faizlerinin silineceğine yönelik bir karar çıkıp çıkmadığını büyük bir merakla araştırılıyor. Ankara kulislerinden gelen bilgiye göre, 2022 asgari ücret, EYT ve 3600 ek gösterge gibi bu KYK borçları konusunda da birtakım çalışmalar yürütülüyor. Hütümetin bu konuda da bir çöçüm üzerinde çalıştığı ifade ediliyor. 

İddialara göre, AK Parti kurmayları, KYK borçlarından faizi tamamen ya da bir kısmını silerek yeniden yapılandırma formüllerini arıyor. Eğer KYK borçlarından faizler silinirse milyonlarca üniversite mezunu, sadece aldığı kredinin ana parasını yeniden ödeyecek şekilde borçlarını yapılandırabilecek.

KARAR NE ZAMAN ÇIKAR?

KYK borçları veya faizlerin silinmesine yönelik net bir tarih henüz yok. Ancak 2022 yılının ortalarında bu konudaki çalışmaların tamamlanıp müjdeli haberin öğrencilere verilmesi düşünülüyor.

Diğer yandan, bu konunun şimdilik sadece görüşme ve çalışma aşamasında olmduğunu, bir taslak üzerinde çalışıldığını hatırlatalım. Resmi adımlar atıldığında, KYK borçları ile ilgili detaylar netleşmeye başlayacak.

KYK borçları silinecek mi 2021? KYK kredi faizleri silinecek mi? KYK kredi af mı çıktı? ile ilgili etiketler Burs ve Kredi Kredi ve Yurtlar Kurumu kredi faiz
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.