'7 milyon öğrencinin kredi borcu ertelensin' teklifi

Milletvekili Utku Çakırözer, TBMM'ye sunduğu yasa teklifiyle, üniversite öğrencilerinin yurt ücretlerinin ve kredi borçlarının ertelenmesini, faizlerinin silinmesini istedi.

Koronavirüs nedeniyle, Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) üniversitelerin bahar döneminde yüz yüze ders yapmaması yönündeki kararından 7 milyon 740 bin 502 üniversite öğrencisi etkilendi.

CHP Milletvekili Utku Çakırözer, üniversite öğrencilerinin sorununu, TBMM gündemine taşıdı.

KYK BORÇLARI İÇİN ÇÖZÜM BEKLİYORLAR

Meclis'e yasa teklifi sunan Çakırözer, internet üzerinden verilecek uzaktan erişim süresince öğrencilere devlet desteği verilmesini, yurt ücretlerinin ve kredi borçlarının ertelenmesini, faizlerinin silinmesini istedi.

'7 milyon öğrencinin kredi borcu ertelensin' teklifi

Yaklaşık 5 milyon gencin devlete olan öğrenim kredisi borçlarını ödeyemediğini, 300 bin gencin de öğrenim kredisi borcu nedeniyle yasal takip altında olduğunu vurgulayan Çakırözer, Meclis'i göreve çağırdı. Çakırözer, “Devlete borçlanan gençlerimizin sorunları acil çözüm bekliyor” dedi.

'7 milyon öğrencinin kredi borcu ertelensin' teklifi ile ilgili etiketler TBMM KYK borç Öğrenci yasa
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.