Kuzey Kore'den dünyayı tedirgin eden hamle: Balistik füze denemesi yaptı

Kuzey' Kore'den tüm dünyayı tedirgin eden bir hamle geldi. Japonya ve Güney Kore, Kuzey Kore'nin balistik füze denemesi yaptığını duyurdu. En son denemesini Ekim 2021'de yapan Kuzey Kore, bu füzenin denizaltıdan fırlatılan yeni tip balistik bir füze olduğunu iddia etmişti.

Japonya ve Güney Kore, Kuzey Kore'nin balistik füze denemesi yaptığını bildirdi. Japonya Savunma Bakanı Kişi Nobuo, "Balistik füze olduğu görünen unsurun Kuzey Kore'nin iç bölgesinden doğu yönüne doğru fırlatıldığını" belirtti.

Bakan Kişi, Kuzey Kore'nin balistik füzesinin ulusal münhasır ekonomik bölge dışına düştüğünün tahmin edildiğini açıkladı.

Kuzey Kore'den dünyayı tedirgin eden hamle: Balistik füze denemesi yaptı

Japonya Başbakanı Kişida Fumio da Kuzey Kore'nin geçen yıldan beri sürdürdüğü denemeleri "oldukça talihsiz bulduklarını" söyledi. Kişida, bölgedeki deniz ve hava taşıtlarının güvenliğinin teyit edilmesi ve olası hasar tespit çalışmalarına yönelik yetkililere talimat verdiğini aktardı.

Kuzey Kore'den dünyayı tedirgin eden hamle: Balistik füze denemesi yaptı - Resim : 2

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı füze denemesinin yerel saatle 08.10 sularında gerçekleştiğini ve bölgesel durumun ABD ile iş birliği halinde izlendiğini bildirdi.

En son denemesini Ekim 2021'de yapan Kuzey Kore, bu füzenin denizaltıdan fırlatılan yeni tip balistik bir füze olduğunu iddia etmişti.

Kuzey Kore'den dünyayı tedirgin eden hamle: Balistik füze denemesi yaptı ile ilgili etiketler Kuzey Kore Japonya Güney Kore deneme balistik füze
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.