Kuzey Kore yine gerilim peşinde: Japon Denizi'ne tanımlanamayan bir füze fırlattı!

Dünyanın gözü kulağı Rusya-Ukrayna savaşındayken Japonya, Kuzey Kore'nin balistik füze olduğu düşünülen yeni bir silah denemesi gerçekleştirdiğini duyurdu. FüzeninJapon Denizi istikametine doğru ateşlendiği ve Japonya’nın münhasır ekonomik bölgesinin dışında bir bölgeye düştüğü kaydedildi.

Dünyanın Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılarına odaklandığı sırada, Kuzey Kore’den yine gerilimi artıracak bir hamle geldi.

BALİSTİK FÜZE OLDUĞU DÜŞÜNÜLÜYOR

Japonya hükümeti tarafından yapılan açıklamada, Pyongyang’ın balistik füze olduğu düşünülen yeni bir silah denemesi gerçekleştirdiği ifade edildi.

 

JAPON DENİZİ İSTİKAMETİNE DOĞRU ATEŞLENDİ

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı tarafından da doğrulanan füzenin, yerel saat ile 08.58’de Japon Denizi istikametine doğru ateşlendiği ve füzenin Japonya’nın münhasır ekonomik bölgesinin dışında bir bölgeye düştüğü kaydedildi. İlk belirlemelerde, füze denemesi ile ilişkili herhangi bir hasar bildirilmedi.

 

SADECE 2022'DE 9 DENEME GERÇEKLEŞTİRDİ

 Son gelişme ile birlikte Pyongyang’ın, bu yılın başından bu yana gerçekleştirdiği füze denemelerinin sayısı 9’a yükseldi.

Kuzey Kore, bu yıl içinde aralarında hipersonik füzeler ve demiryolu tabanlı füzelerin de bulunduğu 8 deneme gerçekleştirmiş, 27 Şubat’ta yapılan son denemenin ise keşif uydu sistemi geliştirme çalışmaları kapsamında yapıldığı açıklanmıştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in nükleer tehdidinin dünyada korkuya neden olmasının, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’u füze programını hızlandırma konusunda cesaretlendirmiş olabileceği yorumları yapılmıştı.

Kuzey Kore yine gerilim peşinde: Japon Denizi'ne tanımlanamayan bir füze fırlattı! ile ilgili etiketler Kuzey Kore Füze japon denizi kim yong-un
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.