Kuzey Kore yine balistik füze fırlattı...

Güney Kore haber ajansı Yonhap, Kuzey Kore'nin yeni bir füze test ettiğini duyurdu.

Fırlatılan füzenin Japon Denizi'ne düştüğü öğrenildi. Füzenin tespit edilmesiyle Japonya'da sirenlerin çalmaya başladığı belirtildi.

PENTAGON DOĞRULADI

ABD Savunma Bakanlığı (PENTAGON) 'yüksek olasılıkla' Kuzey Kore'den fırlatılan bir balistik füze olduğu bilgisini teyit etti.

JAPONYA'DAN KINAMA

Japonya Kuzey Kore'nin balistik füze denemesini güçlü şekilde kınadıklarını duyurdu.

BEKLENİYORDU

Öte yandan Reuters'ın bugünkü haberine göre, Amerika Hükümet yetkilileri, Kuzey Kore'nin Eylül ayında Japon hava sahasını tehdit eden son füze testinden sonra önümüzdeki günlerde başka bir füze testi daha yapabileceğini düşündüklerini açıklamıştı.

PENTAGON'DAN AÇIKLAMA

Pentagon Sözcüsü Albay Rob Manning, "Doğu yakası saatiyle yaklaşık 13.30’da Kuzey Kore’nin muhtemel bir füze denemesi yaptığını tespit ettik. Durumu değerlendirme sürecindeyiz. Daha sonra hazırlandığında detayları paylaşacağız." ifadesini kullandı.

TRUMP BİLGİLENDİRİLDİ

Beyaz Saray sözcüsü Sarah Huckabee Sanders ise ABD Başkanı Donald Trump’ın füze denemesi ile ilgili bilgilendirildiğini Twitter hesabı üzerinden duyurdu.

GÜNEY KORE'DEN İLK TEPKİ

Güney Kore haber ajansı Yonhap, Kore Genelkurmay Başkanlığına dayandırdığı haberinde Kuzey Kore'nin 75 gün aradan sonra füze denemesini Pyongyang’ın kuzeyinde gerçekleştirdiğini, "tanımlanamayan balistik füzenin" Doğu Denizi'nin Pyongyang açıklarına düştüğünü kaydetti.

Kuzey Kore'nin füze denemesine karşılık Güney Kore ordusunun da yaklaşık aynı saatlerde güdümlü füze ateşi gerçekleştirdiği kaydedildi.

Kuzey Kore en son denemeyi 15 Eylül’de orta ölçekli balistik füze fırlatarak yapmıştı.

Kuzey Kore yine balistik füze fırlattı... ile ilgili etiketler Kuzey Kore Füze deneme
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.