Kuzey Irak: Erbil, Fransa bayrağının renklerine büründü!

Tüm dikkatler Afganistan'a çevrilmişken, Türkiye'nin güney sınırlarında, Kuzey Irak'ta ilginç gelişmeler yaşanıyor. Erbil, Fransa bayrağının renkleri olan mavi, beyaz ve kırmızı renklerine bürünmüş durumda. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yarın Erbil'e bir ziyaret gerçekleştirerek Neçirvan Barzani ile bir görüşme yapacak. Bölgede ABD'nin çekilmesiyle oluşan vakumu Fransa doldurmak istiyor.

Kuzey Irak'ın kritik şehirlerinden Erbil, bu haftasonu şehri ve bölgeyi ziyaret eden Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a sevgi gösterisinde bulunmak için Fransız bayrağının renkleriyle aydınlatıldı. 

Bu, önemli bir ziyaret. Fransa, bölgedeki Kürtlere verdiği açık ve örtülü desteklerle tanınan bir devlet. Fransa, özellikle Kürt peşmerge güçlerine geçmişte kritik destekler sağlamıştı.

Kuzey Irak: Erbil, Fransa bayrağının renklerine büründü!

Macron, Bağdat'a Cuma günü vardı ve bugünü de başkent Bağdat'ta geçirdi. 

YARIN KUZEY IRAK'A GEÇECEK

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nden Neçirvan Barzani, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u Pazar günü Erbil'de karşılayacak. Macron'un karşılama komitesinde aynı zamanda  Bölgesel Başbakan Masrour Barzani, Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani ve birkaç bakan da bulunacak. 

ABD'DEN BOŞALAN YERE FRANSA GEÇMEK İSTİYOR

İsrail basını tarafından ABD'nin bölgeyi terk etmesiyle oluşan vakumu Fransa'nın doldurmak için kolları sıvadığı yorumlarına sebep olan ziyaret, Irak için kilit öneme sahip.

Mart ayında da Neçirvan Barzani, Paris'te Macron ile görüşmüştü.

 

Kuzey Irak: Erbil, Fransa bayrağının renklerine büründü! ile ilgili etiketler Erbil Kuzey Irak Irak macron
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.