Kuzey Anadolu Fay Hattı hangi illerden geçiyor? 2021 Düzce fay hattı haritası

KAF olarak bilinen Kuzey Anadolu Fay Hattı, dünyanın en hızlı hareket eden ve en aktif atılımlı fay hatları arasındadır. Peki, Kuzey Anadolu Fay Hattı hangi illerimizden geçiyor? İşte Düzce fay hattı haritası…

Kuzey Anadolu Fay Hattı; Anadolu Levhası'nın, güneyde Arap Levhası ve kuzeyde Avrasya Levhası'nın arasında kalması ve bu sebeple batıya doğru açılma şeklinde hızla hareket etmesi nedeniyle yüksek sismik aktivite göstermektedir.

11000 km uzunluğunda sağ yönlü ve doğrultu atımlı aktif fay hattı olan KAF yaklaşık olarak Van Gölü'nden Saros Körfezi'ne kadar tüm kuzey Anadolu'yu keser. Tek bir faydan oluşmaz, pek çok parçadan oluşan fay zonudur. Fay hattında, parçalanmış-ezilmiş kayaçlar, soğuk ve sıcak su kaynakları, gölcükler, traverten oluşumları, genç volkan konilerine rastlanır.

Fayın bazı kısımları depremler sırasında 0,5-1,5 m düşey, 1,5-4,3 m yatay atımlar yapmıştır. Genç Kuvaterner zamanından itibaren 800–1000 m yatay atım yaptığı ötelenen genç vadi yataklarından tespit edilmiştir.

Kuzey Anadolu Fay Hattı hangi illerden geçiyor? 2021 Düzce fay hattı haritası

KAF Fay Hattı Hangi İllerden Geçiyor?

Kuzey Anadolu fay hattının kuzey kolu ikiye ayrılır. Kuzey kolu Bolu, Düzce, Kaynarca ve Adapazarı, İzmit ve Marmara Denizi'nin içerisine girerek tüm Marmara'yı kat ederek Kuzey Ege'ye yol alır.

 

Kuzey Anadolu Fay Hattı hangi illerden geçiyor? 2021 Düzce fay hattı haritası ile ilgili etiketler deprem Düzce KAF kuzey anadolu fay hattı
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.