Kuzeni şikayet etmişti: CHP'li Çan Belediye Başkanı Bülent Öz gözaltına alındı!

Çanakkale Çan Belediye Başkanı Bülent Öz ile ikisi belediye çalışanı 3 kişi, rüşvet ve irtikap iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında adreslerinde bulunamayan 3 kişi aranıyor.

Çan Cumhuriyet Başsavcılığınca Ö.E. adlı kişinin şikayeti üzerine belediyeden ihale alan firma sahiplerinden rüşvet alındığı ve irtikap suçu işlendiği iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Toplanan belgeler doğrultusunda İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince operasyon düzenlendi.

Operasyonda Çan ilçesi Belediye Başkanı Bülent Öz ile Belediye İnsan Kaynakları Müdürü Ş.U. ve Belediye Mali Hizmetler Müdürü A.Y. ile firma çalışanı R.A. gözaltına alındı.

Soruşturma kapsamında adreslerinde bulunamayan 3 kişi aranıyor.

 

ŞİKAYETİ TEYZESİNİN OĞLU YAPMIŞTI

Çan Belediyesi'ne işler yapan CHP'li Belediye Başkanı Bülent Öz'ün teyzesinin oğlu olan Ö.E. yaptığı işlerden dolayı uzun bir süredir belediyeden alacağını alamayınca iflasın eşiğine geldi.

İddiaya göre Ö.E. şahit olduğu yolsuzluklara daha fazla seyirci kalamadı ve kendisinin de yer aldığı bazı olaylarla ilgili Cumhuriyet Başsavcığı'na suç duyurusunda bulundu. Ö.E.'nin verdiği bilgiler doğrultusunda Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında Çan Cumhuriyet Başsavcılığı aralarında başkanın danışmanı ve şoförünün de bulunduğu bir çok belediye personelinin ifadesine başvurdu.

BÜLENT ÖZ KİMDİR?

Bülent Öz, 8 Ekim 1972'de Çanakkale'nin Çan ilesinde dünyaya geldi. Aslen Çanlı'dır. İstanbul Kabataş Erkek Lisesi, ardından ise İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümünü tamamladı.

Uzun yıllar boyunca CHP'nin içinde aktif olarak çalıştı. Bir dönem Cumhuriyet Halk Partisi Grubu Sözcülüğü yaptı. 2015'te Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale milletvekili, 2019'da ise Çan Belediye Başkanı seçildi.

Ayrıca, Çan Atatürkçü Düşünce Derneği'nin başkanlığını yaptı.

Kuzeni şikayet etmişti: CHP'li Çan Belediye Başkanı Bülent Öz gözaltına alındı! ile ilgili etiketler Çanakkale Çan Belediye Rüşvet Bülent Öz
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.