Kuzen cinayetinde korkunç detay! 13 dakikada çözüldü...

Konya Akşehir'de 9 yıl önce kaybolan 34 yaşındaki Zehra Özkan'ın, akıbeti belli oldu. Özkan'ın o tarihte gönül ilişkisi yaşadığı teyzesinin oğlu Ramazan Ç. tarafından 14 yerinden bıçaklanarak vahşice öldürüldüğü ortaya çıktı. Gözaltına alınan zanlının suçunu itiraf etmesi sadece 13 dakika sürdü. Katil zanlısı Özkan'ı ölürdükten sonra ona sarılıp ağladığını, sonra da ormanlık alana götürüp attığını itiraf etti.

Konya'nın Akşehir ilçesi Ortaköy Mahallesi'nde, eşinden boşandıktan sonra anne- babasıyla yaşayan 2 çocuk annesi Zehra Özkan, 2010 yılının Temmuz ayında, gezmek amacıyla evden çıktı. Ancak Özkan'dan o andan sonra bir daha haber alınamadı. Aile, jandarmaya kayıp başvurusunda bulundu. Yapılan tüm aramalara rağmen Özkan'ın izine bir türlü rastlanamadı.

KAYIP DOSYASI 7 AY ÖNCE POLİSE DEVREDİLDİ

Savcılık Zehra Özkan'ın bulunması için dosyayı, 7 ay önce polise verdi. Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği Özkan'ın akıbetini belirlemek amacıyla özel bir ekip kurdu. Özel ekip, kayıp kadının yakınlarıyla görüşmeler gerçekleştirdi.

Bu görüşmeler sırasında iki kez evlenip boşanan Zehra Özkan'ın kaybolduğu dönemde, evli olan teyzesinin oğlu Ramazan Ç. ile gönül ilişkisi yaşadığı tespit edildi.

ORMANDA BULUNAN KADIN CESEDİ

Özel ekip, Zehra Özkan'nın kaybolduğu dönemde, ilçeye yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta bulunan Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesine bağlı Akar mevkisindeki ormanlık alanda, yabani hayvanlar tarafından parçalandığı için tanınmayacak halde olan bir kadın cesedi bulunduğu bilgisine ulaştı.

Cesedin, Zehra Özkan'a ait olabileceği ihtimali üzerine çalışmalar bu yönde yoğunlaştırıldı. Teyze oğlu Ramazan Ç. de teknik ve fiziki takibe aldı. Ramazan Ç.'nin kadın cesedinin bulunduğu günlerde söz konusu ormanlık alana gittiği belirlendi.

GÖZALTINA ALINDIKTAN 13 DAKİKA SONRA CİNAYETİ ANLATTI

Ramazan Ç. ulaşılan bu bilgiler ışığında dün gözaltına alındı. Konya'ya götürülmek üzere ekip otosuna bindirilen Ramazan Ç., 13 dakika sonra Zehra Özkan'ı öldürdüğünü itiraf edip detayları ile anlattı.

Kuzen cinayetinde korkunç detay! 13 dakikada çözüldü...

EVLENELİM DEDİDİĞİ İÇİN ÖLDÜRDÜĞÜNÜ SÖYLEDİ

İlk ifadesinde o dönem kendisinin de evli olduğunu anlatan Ramazan Ç., "Zehra iki kez evlenip boşanmıştı. İlişkimiz vardı. Zehra'yı alıp Antalya'daki ağabeyimin evine götürdüm. Orada bir gün kaldıktan sonrada bir akrabamızın evine götürdüm. Ailesi kayıp başvurusunda bulunmuş. Benden şüphelenmemeleri için Akşehir-Antalya arasında sürekli gidip geldim.

Beş gün sonra Zehra'yı ailesinin yanına götürmek için yola çıktım. Zehra, 'Beni eve götürme, dönmek istemiyorum, artık evlenelim' dedi. Ben de evli ve çocuklarım olduğunu, bunun için zaman gerektiğini söyledim. Ancak Zehra'yı ikna edemedim. Aramızda tartışma çıktı. Zehra'yı bıçakladım " dedi.

"CAN ÇEKİŞİRKEN ONA SARILIP AĞLADIM"

Zehra Özkan'ı kaç sefer bıçakladığını bilmediğini öne süren Ramazan Ç. ''Zehra'yı defalarca bıçakladım. Bıçağı dört sefer vurduğumu biliyorum, gerisini hatırlamıyorum. Zehra can çekişirken ona sarılıp, ağladım. Boğazımı kesip, ölmek istedim.

Çocuklarım aklıma gelince vazgeçtim. Daha sonra arabayla oradan ayrıldım. Zehra'nın arabadaki valizde bulunan eşyalarını da yaktım. Ben onu çok seviyordum'' diye konuştu.

Kuzen cinayetinde korkunç detay! 13 dakikada çözüldü... - Resim : 2

TELEFONUNUN ŞİFRESİ 'Z' HARFİ

Cep telefonunun ekran kilidini 'Z' harfi ile açtığını belirten Ramazan Ç., ''Telefonu elime her aldığımda aklıma Zehra geliyordu'' dedi.

Ramazan Ç., fotoğrafı gösterilen ormandaki kadın cesedinin Zehra Öztan'a ait olduğunu söyledi.

Ramazan Ç.'nin, Özkan'ın ailesinin katıldığı bir televizyon kanalında yayınlanan programa katıldığı, Zehra Özkan'ın kayıp olmasıyla kendisinin ilgisi olmadığını söylediği öğrenildi.

Ramazan Ç., kendisini görüntüleyen gazetecilerin "Niçin öldürdünüz?" sorusuna da ''Benim ailemi dağıtmak istedi. Ben engel oldum. Ben onu çok seviyordum'' yanıtını verdi.

Şüphelinin emniyetteki sorgusu sürüyor.

Kuzen cinayetinde korkunç detay! 13 dakikada çözüldü... ile ilgili etiketler Antalya Konya polis cinayet
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.