Kuyumculukta yeni dönem: Artık zorunlu! Son gün 31 Aralık...

Vatandaşı dolandıran kuyumcuların son dönemde ortaya çıkmasının ardından yeni bir sisteme geçildi. Artık her isteyen kuyumcu dükkanı açamayacak. Yeni bir dönemin başladığı kuyumculukta artık sadece yetki belgesi olan işletmeler kuyum ticareti yaşabilecek. 'Ustalık' şartının arandığı yetki belgesini almak için son gün 31 Aralık.

Kuyumculukta yeni bir dönem başlıyor. Ticaret Bakanlığı tarafından alınan karara göre artık yetki belgesi şartı aranacak. 

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Kuyum Ticareti Hakkında Yönetmelik, Resmi Gazete'nin 14 Nisan tarihli sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

SON GÜN 31 ARALIK

Yönetmelikle, kuyum ticaretinin, işletmesi adına yetki belgesi alan tacirler ile esnaf ve sanatkarlar tarafından yapılabilmesi düzenlendi. Halihazırda faaliyette olan kuyum işletmelerinin ise 31 Aralık'a kadar durumlarını yönetmeliğe uygun hale getirerek yetki belgesi alması gerekiyor.

 

KUYUM TİCARETİ BİLGİ SİSTEMİ'NDEN YETKİ BELGESİ ALINMALI

Bakanlık tarafından yetki belgelerinin verilmesi için eylül ayında Kuyum Ticareti Bilgi Sistemi kurulurken kuyum ticaretiyle uğraşanların, bu sistem üzerinden yetki belgesi almak üzere başvuruda bulunması önem taşıyor. Yetki belgesi yenilenmesi ve iptal edilmesi işlemleri de bu sistem üzerinden gerçekleştirilecek.

 

YETKİ BELGESİ ŞARTLARI NELERDİR?

Yetki belgesi alınması için meslek odasına kayıtlı olma, gelir veya kurumlar vergisi mükellefiyeti ve vergi dairesine vadesi geçmiş borcu bulunmama, meslek odası ve vergi kayıtlarındaki iştigal konuları arasında kuyum ticareti faaliyeti olması ve ustalık belgesi sahibi olma şartları aranıyor. Ustalık belgesi şartı, kuyumcu ya da kuyum işletmesinde tam zamanlı çalışan en az bir personel tarafından yerine getirilebilecek.

Yönetmelik hükümlerine aykırı hareket edilmesi durumunda Bakanlıkça verilen süre içinde aykırılığın giderilmemesi veya aynı takvim yılı içinde tekrarlanması halinde yetki belgesi iptal edilecek.

Kuyumculukta yeni dönem: Artık zorunlu! Son gün 31 Aralık... ile ilgili etiketler Kuyumcu yetki belgesi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.