Kütahya'da çiçek hastalığı çıktı: 4 köy ve 8 mahalleye karantina

Kütahya'nın Pazarlar ilçesinde koyun ve keçilerde çiçek hastalığı tespit edildi. Pazarlar Tarım ve Orman Müdürlüğü 4 köy ve 8 mahalleye karantina uygulaması başlatıldığını açıkladı Yapılan açıklamaya göre, ikinci bir emre kadar köylere ve mahallelere hayvan giriş çıkışı ve hayvanların merada otlatılması yasaklandı.

Kütahya’nın Pazarlar ilçesinde küçükbaş koyun ve keçilerde çiçek hastalığı görülmesi üzerine karantina uygulaması başlatıldı.

Kütahya'da çiçek hastalığı çıktı: 4 köy ve 8 mahalleye karantina

Simav ilçesine bağlı Küplüce köyünde koyun ve keçilerde görülen çiçek hastalığı nedeniyle Pazarlar ilçesinde 4 köye ve 8 mahalleye hayvan giriş ve çıkış yasağı uygulanıyor.

Pazarlar Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Simav İlçesi Küplüce köyünde koyun-keçi çiçek hastalığı nedeniyle Pazarlar ilçe merkezi, Örey köyü, Orhanlar köyü, Yenice köyü, Akşinik köyü ve Yakuplar Mahallesi karantina altına alınmıştır. 30 Temmuz 2021 Cuma gününden itibaren karantina altında olan köylere ve mahallelere küçükbaş hayvan girişi, çıkışı ve hayvanların merada otlatılması ikinci bir duyuruya kadar yasaklanmıştır. Alım satım yapanlar hakkında idari cezai işlem uygulanacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Kütahya'da çiçek hastalığı çıktı: 4 köy ve 8 mahalleye karantina - Resim : 2

Kütahya'da çiçek hastalığı çıktı: 4 köy ve 8 mahalleye karantina ile ilgili etiketler Kütahya Simav Pazarlar Karantina çiçek hastalığı koyun keçi küçükbaş hayvan
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.