Küstah Ayasofya açıklaması

Danıştay'ın Ayasofya'nın ibadete açılması ile ilgili kararı beklenirken, Yunanistan Başpiskoposu Ieronimos'tan küstah bir açıklama geldi. Bir televizyon programına konuk olan Ieronimos, Türkiye'nin buna 'cüret edemeyeceğini' söyledi.

Yunanistan Başpiskoposu Ieronimos, Yunan Mesogeios televizyonunda Ayasofya ile ilgili soruya, "Türkler buna cüret edemez" diyerek yanıt verdi.

Ieronimos, "Türkler ellerinde ne varsa o oyunu oynuyor. Ayasofya da bu oyunlardan sadece biri. Bunu yapmaya cüret edebileceklerini düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.

 DANIŞTAY'IN KARARI BEKLENİYOR

Danıştay 10. Dairesinde, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararının iptali istemiyle açılan davanın duruşması 4 gün önce görüldü. Daire Başkanı Yılmaz Akçil kararın daha sonra açıklanacağını belirterek, duruşmayı sonlandırmıştı.

AYASOFYA İLE İLGİLİ YARGISAL SÜREÇ

Sürekli Vakıflar Tarihi Eserlere ve Çevreye Hizmet Derneği, Ayasofya için ilk olarak 2005'te Danıştay'a dava açmıştı. Dernek, 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararının iptali ve yürütmenin durdurulmasını istemişti.

Danıştay 10. Dairesi, 24 Haziran 2005'te söz konusu Bakanlar Kurulu kararının yürütmesini durdurma istemini reddetmişti. Daire 2008'de ise Ayasofya Camisi'nin müze olarak kullanılmasında hukuka aykırılık bulunmadığına işaret ederek, davayı reddetmişti.

Küstah Ayasofya açıklaması ile ilgili etiketler Türkiye Yunanistan Ayasofya Yunan Danıştay
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.