Kusmak orucu bozar mı? İstifra edince oruç bozulur mu?

Kusmak orucu bozar mı? Ramazan ayının gelişiyle birlikte tüm Müslüman aleminde oruç heyecanı da başladı. Bugün 2019 yılının ilk orucunu tutan vatandaşlar internette orucu bozan durumları araştırmaya başladı. Merak edilen sorulardan biri de kusmak orucu bozar mı, kusunca oruç bozulur mu. Biz de bu konuyu sizler için inceledik ve haberimize ekledik. Peki kusmak orucu bozar mı? İstifra edince oruç bozulur mu? İşte detaylar...

Kusmak orucu bozar mı? Son dönemde internette en çok araştırılan konulardan biri de orucu bozan ve bozmayan şeyler oluyor. Vatandaşlar, kusmak orucu bozar mı, kusunca oruç bozulur mu gibi sorulara yanıt arıyor. İşte bu konu hakkında tüm ayrıntılar. Peki istifra etmek orucu bozar mı? Kusunca oruç bozulur mu? İşte yanıtı...

KUSMAK ORUCU BOZAR MI?

Diyanet tarafından yapılan resmi açıklama şu şekilde; Kendiliğinden kusmakla oruç bozulmaz. Ancak kişinin kendi isteği ve müdahalesiyle meydana gelen kusma, “ağız dolusu” olması hâlinde, orucu bozar.

Hz. Peygamber(s.a.s.), “Oruçlu kimse kendisine hâkim olamayarak kusarsa ona kaza gerekmez. Her kim de kendi isteği ile kusarsa orucunu kaza etsin.” (Ebû Dâvûd, Savm, 32; Tirmizî, Savm, 25) buyurmuştur.

Bununla birlikte, kustuğu için orucu bozuldu zannıyla yemeye içmeye devam eden kimsenin orucu bozulur. Böyle bir kimseye keffâret değil, gününe gün kaza gerekir.

Kusmak orucu bozar mı? İstifra edince oruç bozulur mu? ile ilgili etiketler Diyanet İşleri Başkanlığı Ramazan oruç
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.