Kuşkonmaz Camii’ne konmaya çalışan kuşlar!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Şemsi Paşa Kuşkonmaz Camii’ne konmaya çalışan kuşların videosunu sosyal medya hesabından paylaştı. Türkmen, paylaştığı videoya "Arkadaşların Üsküdar’a yeni düşmüş olmalı yolları, bilmiyorlar." notunu düştü.

Tarihi Şemsi Paşa Kuşkonmaz Camii'nde çekilen bir videoyu sosyal medya hesabından paylaşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen,  "Arkadaşların Üsküdar’a yeni düşmüş olmalı yolları, bilmiyorlar. Şemsi Paşa Kuşkonmaz Camii’ne konmaya çalışan kuşlar" ifadelerini kullandı.

Türkmen'in paylaşımı çok sayıda beğeni ve yorum aldı.

Kuşkonmaz Camii’ne konmaya çalışan kuşlar!

KUŞKONMAZ CAMİİ'NE NEDEN KUŞ KONMAZ?

Üsküdar'da sahil şeridinde bulunan Şemsi Ahmed Paşa Cami, diğer bilinen adıyla Kuşkonmaz Cami, 1580 yılında Şemsi Ahmed Paşa tarafından Mimar Sinan'a yaptırıldı. Titizliği nedeniyle Mimar Sinan'dan üzerine kuşların pisletemeyeceği bir cami yapmasını istedi.

Kuşkonmaz Camii’ne konmaya çalışan kuşlar! - Resim : 2

Usta mimar bunun üzerine araştırmalarını yaptı ve çözümü buldu. Kuşların rüzgarların yönünden etkilenmesi sebebiyle, camiyi kuzey ve güney rüzgarlarının kesiştiği noktaya inşa etti.

Denize sıfır noktada inşa edilen caminin denize kayma riskini göz ardı etmeyen dahi mimar, bunun önlemini aldı. Zemine hareket edebilecek olan iki sütün yerleştirdi. Teknik olarak öyle bir şey başardı ki bu sütunlar, kayma riski olduğunda hareket edebildiği için uyarabiliyor.

Kuşkonmaz Camii’ne konmaya çalışan kuşlar! ile ilgili etiketler Üsküdar cami Hilmi Türkmen kuşkonmaz cami
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.