Kurun yönü yukarıya döndü! Dolar/TL'de son durum nedir?

Geçtiğimiz hafta yayımlanan Fed tutanaklarımdan güvercin mesajlar çıkması, Fed’in Aralık ayına ilişkin faiz kararının 50 baz puan olma ihtimalini artırdı. Ancak Fed eyalet başkanlarının farklı görüşler sergilemesi karmaşıklığı ayakta tutuyor. Öyle ki faizlerin hızının artırılmasını isteyen de var, daha agresif faiz artışı olması gerektiğini savunanlar da...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Faiz artışlarının normalleşmesi bekleniyor.

Kurun yönü yukarıya döndü! Dolar/TL'de son durum nedir?

Faiz artış döngüsünün kısa vadede devam etse dahi 3 ile 6 ay içerisinde (Fed kaynaklı) yumuşaması ve normalleşmesi bekleniyor. Bunun da dış taleple küresel büyümeyi olumlu etkilemesi olası. Piyasalar da güvercin tutumu fiyatlarken, dolar endeksi 106’lı seviyelerden işlem görüyor. Dolar endeksi gerilemesine rağmen dolar/TL tarafı ise yurt içi dinamiklere bağlı olarak 18,63’lü seviyelerden işlem görüyor.

Kısa vadeli olarak baskı devam etse de Türkiye’nin dış borç ödemelerinin artması ve opsiyon piyasalarının 18,85’lerde yoğunlaşmasından kaynaklı olarak, kurun hareketini sürdürebileceği belirtiliyor.

Kurun yönü yukarıya döndü! Dolar/TL'de son durum nedir? ile ilgili etiketler ekonomi FED faiz Dolar
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.