Kuruluş Osman Tarihi Hata Yapıldı! Seyircinin Gözünden Kaçmadı Sosyal Medya Çalkalandı! Bala ve Malhun Hatun Yanlış Anlatıldı

Kuruluş Osman dizisinin son bölümünde büyük bir hata yapıldı. Osman Bey’in hayatının ve Osmanlı’nın tarihinin anlatıldığı dizide senaristlerin yaptığı hata izleyicilerden büyük tepki aldı.

Yayınlanmaya başladığı ilk günden beri büyük bir ilgiyle izlenen Kurulu Osman dizisinde yapılan hata izleyicilerin dikkatinden kaçmadı. Sosyal medyada büyük yankı yapan hatayla ilgili henüz dizinin yapımcılarından bir açıklama gelmedi.

Kuruluş Osman Tarihi Hata Yapıldı! Seyircinin Gözünden Kaçmadı Sosyal Medya Çalkalandı! Bala ve Malhun Hatun Yanlış Anlatıldı

Bununla birlikte dizinin izleyenler yayınlanan son bölüm haricinde de dizide hatalar olduğunu ve senaryoda başka hataların da olduğunu belirtiyorlar.

Dizide Tarihi Hata Dikkatleri Çekti

Kuruluş Osman dizisinin son bölümünde büyük bir hata yapıldı. Osman Bey’in hayatının ve Osmanlı’nın tarihinin anlatıldığı dizide senaristlerin yaptığı hata izleyicilerden büyük tepki aldı. Osman’ın evlendiği kişi Bala Hatun olarak yansıtıldı. Oysa ki, Osman Bey’in ilk eşi Malhun Hatun’dur. Bununla birlikte tarihçilerin ve tarihe ilgisi olanların bildiği üzere Osman Bey’in Bala Hatun’dan çocuğu olmamıştır. Dizide bunun tam tersi olarak Bala Hatun’dan çocuğu olduğu gösterilmiştir.

Kuruluş Osman Tarihi Hata Yapıldı! Seyircinin Gözünden Kaçmadı Sosyal Medya Çalkalandı! Bala ve Malhun Hatun Yanlış Anlatıldı - Resim : 2

Dizide yapılan bu hatayla ilgili yapım şirketinden bir haber gemlememekle birlikte dizinin ilerleyen bölümlerinde neler yaşanacağı da merak konusu oldu. Ayrıca diziyi izleyenler bu hatanın dışında başka hataların da olduğunu fark ettiler.

Kuruluş Osman’da Arka Arkaya Hatalar

 

Kuruluş Osman dizisinde yapılan bu büyük hataların yanı sıra yine izleyicelerin fark ettiği bir hata daha bulundu.  Yazılan senaryoya göre Şeyh Edebali ile Osman Bey’in yeni tanıştığı gösterildi. Ancak Osman Bey ve Şeyh Edebali çok küçük yaşlardan bu yana birbirlerini tanıyorlar ve o zamandan ilerleyen zamanlara dek de iletişimleri devam etti.

Kuruluş Osman Tarihi Hata Yapıldı! Seyircinin Gözünden Kaçmadı Sosyal Medya Çalkalandı! Bala ve Malhun Hatun Yanlış Anlatıldı - Resim : 3

Pek çok tarihçinin ve Osman Bey’in hayatını bilen kişilerin bu hatalara tepkileri halen sosyal medya üzerinden devam ediyor. Dizinin senaristlerinin bu denli önemli tarihi olayların nasıl atlandığı konusunda büyük bir şaşkınlık yaşadılar.

Bu hatalar üzerine araştırma yaparak Osman Bey’in hayatını merak edenler dizide başka hataların olup olmadığını da merak etmeye başladılar. Dizinin senaristlerinin böyle bir hatayı nasıl yaptıkları henüz bir açıklamaya kavuşmazken Osman Bey’in hayatındaki bu büyük gelişmelerin onun hayatını araştırmadan senaryo mu sorusunu da akıllara getirdi. Şimdi herkes hem dizinin yeni bölümünü hem de konuyla ilgili bir açıklama yapılmasını merak ediyorlar.

Kuruluş Osman Tarihi Hata Yapıldı! Seyircinin Gözünden Kaçmadı Sosyal Medya Çalkalandı! Bala ve Malhun Hatun Yanlış Anlatıldı ile ilgili etiketler Kuruluş Osman
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.