Kuruluş Osman Kumral Abdal Kim? Kumral Abdal Tarihte Kimdir?

Kuruluş Osman Kumral Abdal'ı Kim Oynuyor? Kumral Abdal Tarihte Kimdir? Kumral Abdal tarihte Ertuğraul Gazi'nin sancaktarıdır. Kuruluş Osman dizisiyle gündeme gelen Kumral Abdal karakteri izleyicinin de merak konusu oldu. Peki karaktere hayat veren Emin Gürsoy kimdir, kaç yaşında?

Kuruluş Osman dizisinde Kumral Abdal'ı oynayan oyuncu Emin Gürsoy kimdir sorusu merak ediliyor. ATV ekranlarında reyting rekoları kıran dizide sözleriyle merak uyandıran Kumral Abdal tarihte de önemli bir figürdür. Peki Kumral Abdal'ı oynayan Emin Gürsoy kimdir, kaç yaşında?

KUMRAL ABDAL KİMDİR?

ATV dizisinde söyledikleri ile izleeyicinin dikkatini çeken Kumral Abdal, Ertuğrul Gazi'nin sancaktardırı. Doğum tarihi ve yeri bilinmeyen bu tarihi şahsiyetin asıl adı Turgut'tur. Şeyh Edebali'nin müridlerinden olan Kumral Abdal, Edabali'nin sohbetlerine katılıp kemale erdi. Daha sonra ilim yaymak ve talebe yetiştirmek için görevlendirildi. Müslümanlığın yayılmasında ve Osmanlı'nın güç kazanmasında Kumral Abdal ve onun gibilerin etkisi büyük oldu.

Emin Gürsoy kimdir?

Kuruluş Osman dizisinde Kumral Abdal'ı canlandıran Emin Gürsoy, 12 Mayıs 1968 tarihinde Denizli Güney’de dünyaya geldi. 1994 yılında Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünü tamamlayan, Emin Gürsoy, Antalya ve Van Devlet Tiyatroları’nda çalıştı. İzmit Şehir Tiyatrosu’nda da görev alarak pek çok oyunlarda yer aldı. 2018 yılında 25. Uluslararası Adana Film Festivali’nde Sibel filminde Sibel ve Fatma’nın babası karekteri ile Altın Koza En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü’nün sahibi oldu.

Kuruluş Osman Kumral Abdal Kim? Kumral Abdal Tarihte Kimdir? ile ilgili etiketler Kuruluş Osman kumral abdal kimdir kuruluş osman kumral abdal emin gürsoy kimdir
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.