Kurtulmuş: Göçmenler meselesi insanlık meselesidir

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Bizim için göçmen meselesi bir insanlık, bir vicdan, bir irfan meselesidir. dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Manisa'daki sivil toplum örgütü temsilcileriyle Rum Mehmet Paşa Bedesteni'nde bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, dünyanın çok önemli sorunlarla karşı karşıya olduğu dönemden geçildiğini söyledi.

Bölgede yaşanan sorunlar nedeniyle sadece Türkiye’de 3 milyona yakın Suriye ve Iraklı mültecinin bulunduğunu hatırlatan Kurtulmuş, bu küresel sorunun aşılabilmesi için hep beraber fikir üretmek gerektiğini bildirdi.

Gelecek ay İstanbul’da toplanacak Dünya İnsani Zirvesi ile dünyanın birçok yerinden yoksul ve zengin ülkelerin bir araya geleceğini ifade eden Kurtulmuş, şöyle konuştu:

“Birleşmiş Milletler’in ilgili kuruluşları var. Dünyanın çok zengin ülkeleri var. Suriye'de mülteciler meselesini ancak ve ancak sadece kendilerini rahatsız ettiği zaman hatırlayabiliyorlar. Geçen sene yaz aylarında Aylan bebeğin o fotoğrafı ortaya çıkmasaydı belki batı dünyasında birçok kimse bugün ilgilendiği kadar Suriye meselesiyle, mülteciler meselesiyle ilgilenmeyeceklerdi. Çünkü onlar için mülteciler meselesi uzakta bir meseledir, ta ki Akdeniz’de göçmen gemileri her gün karaya vurup, her gün denizlerden her gün onlarca göçmen çıkarılana kadar. Doğuya ait bir meseledir. Bir şark meselesidir ama bizim için göçmen meselesi bir insanlık meselesi, bir vicdan meselesi, bir irfan meselesidir.

BU ÖRGÜTLER SİLAHI NEREDEN BULUYOR?

Terör meselesinin de maalesef küresel dengesizliğin sonuçlarından biri olduğuna dikkati çeken Kurtulmuş, şunları kaydetti:

Bana söyler misiniz, Brüksel havalimanında nasıl oluyor da dünyanın en iyi korunan havalimanında bomba patlıyor onlarca insan ölüyor? Bana söyler misiniz yolda yürümesini bilmeyen adamlar ellerinde nasıl oluyor da yüz binlerce dolarlık silahlarla insanların üstüne ölüm yağdırabiliyorlar? Bu terör örgütleri PKK'sından DAEŞ'ine kadar, Boka Haram'dan başka örgüte kadar bu örgütler bu kadar silahı Allah aşkına nereden buluyor? Bu kadar siyasi lojistik destek nasıl bunların eline veriliyor? Bütün bunların bir tek cevabı vardır. Yeryüzünde insanlar arasında adaletle hükmedip insanların her birisini hazreti insan olarak kabul edip bütün yeryüzünde dengeyi sağlayan bir sistem kuramazsak göçmen sorunu da terör meselesi de iç çatışmalar da dünyadaki dengesizlikler de devam edecek. Ve bunlardan maalesef özellikle bizim gibi ülkelerin etkilenmesi de her zaman mümkün olacak.

Kurtulmuş: Göçmenler meselesi insanlık meselesidir ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.