Numan Kurtulmuş: Seçime yönelik bir manipülasyon olduğunu görüyoruz!

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş,Fuat Kozluklu’nun sunumunu yaptığı Özel Röportaj programına katıldı. Kurtulmuş, "Bugün yine birtakım spekülatif, döviz kurları üzerinden atakların başladığını görüyoruz. " dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, TRT Haber canlı yayınında ekonomi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

Numan Kurtulmuş: Seçime yönelik bir manipülasyon olduğunu görüyoruz!

Döviz kurlarına yönelik açıklama yapan Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Türkiye'nin bugün ekonomik bakımdan karşı karşıya kaldığı sorun, eğer bu Türkiye'nin kendi dinamiklerinden kaygılansaydı bir iktisatçı olarak bundan ben de endişe duyardım. Diyelim ki Türkiye'nin borçluluk oranının yüksek olması, Türkiye'de yapısal anlamda bir durgunluk sürecinin içine girmiş olması gibi temel sorunlar olsaydı bundan endişe ederdim. Olan nedir? Geçtiğimiz sene 24 Haziran seçimlerinden sonra yeni bir istikrar döneminin kapıları sonuna kadar açılınca bazı çevreler bundan büyük bir rahatsızlık duydular ve ekonomik saldırıya başladılar. Kurban Bayramı öncesindeki haftayı hatırlıyorum. O zaman dolar neredeyse 8 lira seviyesine yükselmişti. Gün gün takip ettik. Türkiye'de borsa kapanıyor, ondan saatler sonra Uzak Doğu Asya borsaları açılıyor. Birden bakıyorsunuz o borsalarda manipülatif birtakım hareketler ortaya çıkıyor ve Türk varlıklarına karşı operasyon başlatılıyor. Döviz 8 lira seviyelerine çıktı. Açık söyleyeyim, eğer o hafta yerinde zamanında ve etkili müdahale yapılmamış olsaydı ekonomi yönetimi tarafından Allah muhafaza Türkiye çok zor bir dönemin içerisine girerdi. Ondan sonraki süreçte de yıl sonu itibariyle dövizin 5-5,5 lira seviyesinde durdurulması ve ama ana hedef olarak da Türkiye'de tezgahın dağıttırılmaması için tedbirlerin alınması, yani sanayicimizin desteklenmesi, esnaf sanatkarımızın desteklenmesi gibi bir dizi tedbirler alındı. Ayrıca, fiyat istikrarın sağlanması için enflasyona karşı topyekun mücadelede adımlar atılmaya başlandı. Bütün bunlarla birlikte ekonomide çıkarılmak istenen yangın, bir şekilde söndürüldü, kontrol altına alındı.

Bugün yine birtakım spekülatif, döviz kurları üzerinden atakların başladığını görüyoruz. Bunların ben, çok açık söyleyeyim, seçime yönelik bir manipülasyon olduğunu görüyoruz."

Numan Kurtulmuş: Seçime yönelik bir manipülasyon olduğunu görüyoruz! ile ilgili etiketler AK Parti Numan Kurtulmuş
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.