'Kürtçe eğitim' sözleri nedeniyle linç edildi! İnce'den yeni açıklama

Ana dilde eğitimin pedagojiye uygun olmadığını söylen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, bu sözleri nedeniyle büyük tepki çekti. İnce, bugün konuyla ilgili yeni bir açıklamada bulundu.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin geçtiğimiz günlerde Habertürk canlı yayınında yaptığı açıklamaları, yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

"KÜRTÇE EĞİTİM PEDAGOJİYE UYGUN DEĞİLDİR"

Nagehan Alçı'nın HDP tabanının önemli bir kısmının ana dilde eğitim talep ettiğini hatırlatması üzerine Muharrem İnce, "Ana dilde eğitim talebi siyasetçilerin konuşacağı bir iş değil. Herkes haddini bilsin. Ana dilde eğitim konusu önce eğitimcilerin konuşacağı bir iş. Onlara oy kazandırmak için Kürt çocuklarına ziyan ettirmeyeceğiz. Pedagojik tartışacağız." dedi.

İnce, sözlerinin devamında "Bu ana dilde eğitim, gazetecilerin siyasetçilerin konuşacağı bir konu değil. Kürt çocuğu benim de çocuğum. Onlar bu memleketin evladı. Önce pedagojik tartışacağız. Pedagojiye uygunsa, bilin ki üniter devlete de uygundur. Ama pedagojiye uygun değildir. Neden değildir? Şöyle; fiziği, matematiği Kürtçe anlatalım demek, 'Ey Kürt kızı, delikanlısı, sen doktor ol ama İzmir'de görev yapama, Hakkari'de kal' demektir. Bunu o çocuklara yapamayız." ifadelerini kullandı.

Bu sözler üzerinden başlayan tartışmalar, sosyal medyada lince dönüştü.

TEPKİLERE CEVAP VERDİ

Tepkiler üzerine Muharrem İnce bir açıklama daha yaptı.

İnce, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Anadilde eğitim tartışması siyasetçilerin değil, eğitimcilerin işidir.” Dediğim bundan ibarettir. Çekin ellerinizi çocukların üzerinden." açıklamasında bulundu.

'Kürtçe eğitim' sözleri nedeniyle linç edildi! İnce'den yeni açıklama ile ilgili etiketler HDP Muharrem İnce Kürtçe Memleket Partisi
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.