'Kürt sorunu' tartışması sürüyor! Savcı Sayan: Asıl muhatap biz Kürtleriz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP'yi işaret ederek başlattığı 'Kürt sorunu' tartışmalarına Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan da dahil oldu. Sayan, "Asıl muhatap 40 yıldır Kandil, İmralı, HDP zulmüne direnen, vatan ve milletin birliğini savunan, kardeşlik diyen biz Kürtleriz." dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Kürt sorunu çözmek için meşru bir organa ihtiyacımız var. HDP’yi meşru organ olarak görebiliriz” sözleri ile başlayan tartışma devam ediyor.

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun "Kürt sorunu"nun çözümüne ilişkin HDP açıklaması ve HDP'li Sezai Temelli'nin asıl adresi bebek katili Öcalan olarak göstermesinin ardından büyüyen tartışmalara, sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarla dahil oldu.

 Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Ağrı Belediye Başkanı Sayan, “Biri muhatap Kandil, bir diğeri İmralı ve HDP diyor. Oysa asıl muhatap 40 yıldır Kandil, İmralı, HDP zulmüne direnen, Vatan ve milletin birliğini savunan, kardeşlik diyen Biz Kürtleriz. Aklı olan başka muhatap aramaz. Aksini savunanlar Kürtleri ateşe atmak, Ülkeyi Suriye yapmak istiyor” ifadelerini kullandı.

HDP vekili Dilan Dirayet Taşdemir, MHP'yi işaret ederek, "MHP Kürt sorunu yoktur diyor. Şu ortağınız ile bir fikir birliği sağlayın ilk önce." diyerek Savcı Sayan'ı hedef aldı.

Taşdemir'e yanıt veren Sayan, "Bayrak, toprak ve vatan ile probleminin olmadığını PKK ve teröre karşı olduğunu beyan et. Fikir birliği içinde olduğunuz dağdaki ortağınızdan ayrılırın, Varsa bir sorun hemen çözelim. Neyi sorun görüyorsanız lütfen onu da yazın." dedi.

'Kürt sorunu' tartışması sürüyor! Savcı Sayan: Asıl muhatap biz Kürtleriz ile ilgili etiketler CHP HDP Savcı Sayan kürt sorunu Kılıçdaroğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.