Kürsüde Andımız'ı okuyan İYİ Parti, Demirtaş'a ne diyecek?

Danıştay'ın kararına tepki olarak İYİ Parti grup toplantısı öncesi kürsüye çıkan bir kız öğrenci Andımız'ı okudu. Öte yandan mahkemedeki savunmasında Atatürk ile dalga geçen HDP'nin eski Eş Başkanı Demirtaş'a İYİ Parti'nin nasıl bir tepki vereceği merak konusu oldu. İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, daha önce yaptığı bir açıklamada Demirtaş ile kahvaltı edebileceğini belirtmişti.

Danıştay'ın "Andımız" kararı sonrası İYİ Parti'nin bugün yapılan grup toplantısının başında kürsüye gelen bir kız öğrenci Andımız'ı okudu. İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Büyük Atatürk' dendiğinde, kaşıntı tutanlar, Çalışmak yerine, çalıp, çırpanlar, elbette 'Andımız' hatırlanmasın ister. En önemlisi de, Türk demenin bir ayırma değil, bir birliktelik arzusu olduğunu görmek istemeyenler, Son bağımsız Türk devletini, uçuruma sürükleyenler, Elbette 'Andımız'ın son cümlesinde şaşkına döner!

Ama o arkadaşlar hiç kusura bakmasın, bizler hâlâ buradayız. Türk Devleti hâlâ burada. Cumhuriyet hâlâ burada. Çünkü bu topraklarda, milletini ve memleketini özünden çok sevenler, kendilerini ve koltuklarını, özünden çok sevenlere karşı, her defasında galip gelmiştir. Her zaman da galip gelecektir!

DEMİRTAŞ, ATATÜRK İLE DALGA GEÇTİ!

İYİ Parti'nin grup toplantısında kürsüde Andımız'ı okuması öncesinde ise HDP eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın dün yargıladığı duruşmadaki sözleri ise büyük tepki çekti. Demirtaş'ın yaptığı savunmada Atatürk ile dalga geçtiği görüldü. Demritaş, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Kürdüm, anavatanım Kürdistan’dır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Bütün kimliklerimle barışığım. Öyle bir Kürt Jüpiter’e bedeldir filan da demiyorum. Ama siz milliyetçisiniz. Peki milletini sevmek bu mudur? Yanlış yaptınız, zarar verdiniz Türkiye’ye."

AKŞENER DEMİRTAŞ İLE KAHVALTI YAPABİLECEĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, cezaevinde tutuklu bulunan HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın “Dışarıda olsaydım bir sabah Başak ile birlikte Meral Hanım’ın kapısını çalar ve ‘Kahvaltıya geldik’ derdim” sözlerine yanıt vermişti. Akşener, “Güneydoğu’da şöyle bir gelenek var, kan davalınız bile olsa kapınızı çaldığı zaman içeri alırsınız” demişti.

Akşener'in geçtiğimiz yıl söylediği bu sözler büyük tepki çekerken, Demirtaş'ın dün savunmasında Atatürk ile dalga geçmesine Akşener'in vereceği yanıt merak konusu oldu.

Kürsüde Andımız'ı okuyan İYİ Parti, Demirtaş'a ne diyecek? ile ilgili etiketler Selahattin Demirtaş Meral Akşener Atatürk hakaret andımız savunma Jüpiter

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.