Kürk Mantolu Madonna'yı kim oynayacak? Marion Cotillard kimdir?

Sabahattin Ali'nin kült eseri Kürk Mantolu Madonna'nın başrol oyuncusu belli oldu. Kürk Mantolu Madonna'yı kim oynayacak? Marion Cotillard kimdir? Detaylar bu haberde..

Sabahattin Ali'nin 'Kürk Mantolu Madonna' isimli kitabının çekilmesi planlanan filmde kadın başrolü oynayacak isim açıklandı. Kürk Mantolu Madonna kim olacak? Kürk Mantolu Madonna'yı kim oynayacak? Marion Cotillard kimdir? Filmle ilgili bilgiler bu haberde...

Kürk Mantolu Madonna'yı kim oynayacak? Marion Cotillard kimdir?

KÜRK MANTOLU MADONNA'YI KİM OYNAYACAK?
Sabahattin Ali'nin 'Kürk Mantolu Madonna' isimli kitabının çekilmesi planlanan filminde Oscar'lı oyuncu Marion Cotillard başrol oynayacak. Kaldırım Serçesi (La Môme) filminde Edith Piaf'ı canlandıran ve en iyi kadın oyuncu Oscar'ını alan güzel oyuncu Marion Cotillard, Türk sinemasında boy gösterecek.

Kürk Mantolu Madonna'yı kim oynayacak? Marion Cotillard kimdir? - Resim : 2

BAŞROL OYUNCUSU BELLİ OLDU
Uzun süredir Sabahattin Ali'nin 'Kürk Mantolu Madonna' kitabının filme uyarlanması beklenirken projenin detayları belli olmaya başladı. Ece Yörenç'in senaryosunu yazacağı Onur Saylak'ın ise yönetmenlik koltuğuna oturacağı filmin çekimlerine 2019'da başlanılacak. Başkarakter Maria Puder'i kim canlandıracağı merak konusu olurken filmin başrol oyuncusu belli oldu.

 OSCAR ÖDÜLLÜ OYUNCU TEKLİF SONRASI HEYECANLANDI
Bir dönem Beren Saat'in hayat vereceği konuşulan Maria Puder karakterini, Oscarlı Fransız oyuncu Marion Cotillard canlandıracak. 'Müttefik', 'Kara Şövalye Yükseliyor' ve 'Başlangıç' gibi filmlerde rol alan Cotillard'in gelen teklif sonrası heyecanlandığı öğrenildi.

Kürk Mantolu Madonna'yı kim oynayacak? Marion Cotillard kimdir? - Resim : 3

MARION COTILLARD KİMDİR?
Marion Cotillard, 30 Eylül 1975 doğumlu, Fransız aktris, şarkıcı ve söz yazarıdır. Sanatçı Edith Piaf'ın hayatını anlatan, 2007 yılı yapımı La Môme filmi ile tanınır. Bu film ile En İyi Kadın Oyuncu - Müzikal veya Komedi dalında Altın Küre, BAFTA, César ve en iyi kadın oyuncu dalında Oscar ödülü kazanmıştır.
Hayatı

2009 yılında vizyona giren Halk Düşmanları filminde Christian Bale ve Johnny Depp ile birlikte rol almıştır. Yine aynı yıl vizyona giren Nine filminde Kate Hudson, Nicole Kidman, Penelope Cruz, Fergie, Sophia Loren ve Daniel Day-Lewis gibi oyuncularla birlikte rol almıştır. 2010 yılında yönetmen Christopher Nolan'ın Başlangıç filminde Leonardo DiCaprio ile kameralar karşısına geçmiştir. Oyuncunun Marcel Canet isimli bir oğlu vardır.

KÜRK MANTOLU MADONNA FİLMİ
İkinci Dünya Savaşı’ndan önce Berlin’e giden Raif Efendi’nin içe kapanık yaşamında Maria Puder adlı Yahudi bir kadına duyduğu aşkı anlatan kitap, karakterlerin iç dünyalarını ve birbiriyle ilişkilerini konu ediyor.

Ay Yapım, son yıllarda popülerliği giderek artan ve çok satanlar listelerinden düşmeyen kitabın yapım haklarını satın aldığını duyurmuş, projenin senaryo çalışmalarını Halit Ziya Uşaklıgil’in ‘Aşk-ı Memnu’ ve Reşat Nuri Güntekin’in ‘Yaprak Dökümü’ eserlerini televizyon dizisine dönüştüren Ece Yörenç’in yapacağı açıklanmıştı. ‘Maria Puder’ karakteri için şu ana kadar kulislere Beren Saat ve Marion Cotillard’ın isimleri yansımıştı. Film için önce ABD’li film yapımcısı Harvey Weinstein’le anlaşılmış ancak Weinstein’in adının taciz skandalına karışmasının ardından proje rafa kalkmıştı.

Kürk Mantolu Madonna'yı kim oynayacak? Marion Cotillard kimdir? - Resim : 4

KÜRK MANTOLU MADONNA
Kürk Mantolu Madonna, Sabahattin Ali'nin 1943 yılında yayımladığı bir romanıdır. İlk olarak Hakikat gazetesinde 18 Aralık 1940-8 Şubat 1941 (çıkmadığı günler: 8-10,14,15 Ocak 1941) tarihinde “Büyük Hikâye” başlığı altında 48 bölüm olarak yayınlanmıştır. Sabahattin Ali, Kürk Mantolu Madonna’yı ikinci kez askerlik yaptığı Büyükdere’de çadırda yazmış ve günü gününe gazeteye yetiştirmeye çalışmış, romanı yazdığı günlerde attan düşüp sağ kol bileği çatlayınca, kolunu tenekede ısıtılan suya koyup yazmaya devam etmiştir. Kitap, Türkiye'de popüler olduktan sonra tiyatro ve sinemaya uyarlanmıştır.

Yedi Meşaleci Cevdet Kudret Solok, Sabahattin Ali'nin bu romanı için Lüzumsuz Adam başlığını düşünüp sonra da vazgeçtiğini dile getirdi. Pertev Naili Boratav ise Sabahattin Ali'nin Kürk Mantolu Madonna'yı ilk önce bir öykü olarak yazdığını dile getirip başlığını da Yirmi Sekiz şeklinde koyduğunu ve öykünün ilk sayfasını da kendisine gösterdiğini dile getirdi.

Kürk Mantolu Madonna'yı kim oynayacak? Marion Cotillard kimdir? - Resim : 5


SABAHATTİN ALİ
Sabahattin Ali , (25 Şubat 1907, Eğridere - 2 Nisan 1948, Kırklareli), Türk yazar ve şairdir. Edebi kişiliğini toplumcu gerçekçi bir düzleme oturtarak yaşamındaki deneyimlerini okuyucusuna yansıttı ve kendisinden sonraki cumhuriyet dönemi Türk edebiyatını etkileyen bir figür hâline geldi. Daha çok öykü türünde eserler verse de romanlarıyla ön plana çıktı; romanlarında uzun tasvirlerle ele aldığı sevgi ve aşk temasını, zaman zaman siyasi tartışmalarına gönderme yapan anlatılarla zaman zaman da toplumsal aksaklıklara yönelttiği eleştirilerle destekledi. Kuyucaklı Yusuf (1937), İçimizdeki Şeytan (1940) ve Kürk Mantolu Madonna (1943) romanları Türkiye'deki edebiyat çevrelerinin takdirini toplayarak hem 20. yüzyılda hem de 21. yüzyılda etkisini sürdürdü.

Eğridere'de doğan Sabahattin Ali, ilk hikâye ve şiir denemelerine Balıkesir'de başladıktan sonra İstanbul'daki edebiyat öğretmeni Ali Canip Yöntem'in desteğiyle ilk kez Akbaba ve Çağlayan dergilerinde şiirlerini yayımlattı. Anadolu'da kısa süre öğretmenlik yaptıktan sonra Türk devleti tarafından dil eğitimi için Almanya'ya gönderildi. Türkiye'ye döndüğünde Almanca öğretmeni olarak göreve başlasa da önce komünizm propagandası yaptığı iddiasıyla bir süre tutuklandı, ardından ise Türk devlet yöneticilerini eleştirdiği iddiasıyla tekrar tutuklandı. Bu dönemde memurluktan ihraç edilince görevine geri dönebilmek için Atatürk hakkında bir şiir yazdı ve tekrar devlet kurumlarında görevlendirildi. Ayrıca kendisine yüklenen sosyalist algısını kırmak için de Esirler adlı bir oyun kaleme aldı.

Hayatının son yıllarında Türk milliyetçileriyle yaşadığı tartışmalarla da öne çıktı, özellikle Türkçü-Turancı yazar Nihal Atsız ile yaşadığı gerilim giderek artarak Irkçılık-Turancılık davasının bir parçası oldu. Bu dönemde Aziz Nesin'le beraber çıkardığı Markopaşa dergisinde siyasileri eleştirmesi yüzünden çeşitli davalarla uğraşmak zorunda kaldı. Hakkındaki davaların aleyhinde seyrettiği bir dönemde Türkiye'den ayrılmak istedi ve Bulgaristan sınırını geçmek isterken kendisine kaçma girişiminde rehberlik eden Ali Ertekin tarafından milliyetçi gerekçelerle öldürüldü.

Eserleri
Bibliowiki'de konuyla ilgili özgün medya veya metin bulunur:
Sabahattin Ali

Roman
Kuyucaklı Yusuf (1937)
İçimizdeki Şeytan (1940)
Kürk Mantolu Madonna (1943)

Öykü
Değirmen (1935)
Kağnı (1936)
Ses (1937)
Yeni Dünya (1943)
Sırça Köşk (1947)

Şiir
Dağlar ve Rüzgâr (1934)
Kurbağanın Serenadı (1937)
Öteki Şiirler (1937)

Oyun
Esirler (1936)

Kürk Mantolu Madonna'yı kim oynayacak? Marion Cotillard kimdir? ile ilgili etiketler Kürk Mantolu Madonna kim oynayacak marion cotillard kimdir
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.