Kurgu haberi Alman basınına servis ettiler

Habertürk muhabirinin 'karne hediyesi et' başlıklı yalan ve kurgu olduğu ortaya çıkan haberi Alman basınına servis edildi. Frankfurter Allgemeine gazetesinde çıkan bu operasyonel yazının altında da tanıdık bir ismin imzası var: Bülent Mumay. 

Habertürk muhabirinin 'karne hediyesi et' başlıklı yalan ve kurgu olduğu ortaya çıkan haberi günlerdir konuşuldu. 

O röportajın kurmaca olduğu ortaya çıkınca muhabirin kurumla ilişkisi kesildi. O haber üzerinden yorum yapanlar kendi mecralarından özür diledi. 

Ama o yalan haberi bu gerçeklere rağmen Alman medyasına sızdırıp Türkiye aleyhtarlığı yapmaktan çekinmediler. 

OPERASYONEL YAZININ ALTINDA TANIDIK BİR İSİM: BÜLENT MUMAY

Frankfurter Allgemeine gazetesinde çıkan bu operasyonel yazının altında da tanıdık bir ismin imzası var: Bülent Mumay. 

Almanya'nın önde gelen gazetelerinden biri olan Frankfurter Allgemeine'de yer alan Bülent Mumay imzalı bir makalede, yalan olduğu ortaya çıkmasına rağmen aynı haber işlendi.

Bülent Mumay'ın Frankfurter Allgemeine'de yer alan, "Erdoğan ülkesinde çocukluk" başlıklı bir makalede, Türkiye'de yaklaşan seçimlere işaret edilerek, "karne hediyesi et" yalanı algı operasyonunun devamı için tekrar edildi.

 Kurgu haberi Alman basınına servis ettiler - Resim : 3

HABER ÇÜRÜTÜLÜNCE MUMAY'DAN YENİ SENARYO 

Haberin çürütülmüş olması, Mumay'a adeta yeni bir senaryo yazdırdı.

Mumay makalesinde, "Mikrofon uzatılan bir çocuğun verdiği cevap vicdanları sızlattı: Annem bana karne hediyesi et aldı." yalanına yer verirken, annenin ifadesini itibarsızlaştırmak için, "Çocuğun annesi televizyon kamerası önüne sürüklenerek "Biz fakir değiliz, zenginiz, her gün et yiyoruz" demeye zorlandı." senaryosunu yazdı.

Makalesinde, ham görüntülerin yalanı ortaya çıkardığını kasıtlı olarak sansürleyen Mumay, Habertürk muhabirinin işine son verilmesini de 'mağduriyet' gibi göstermeye çalıştı.

MUMAY'DAN ALÇAK 'SİHA' PAYLAŞIMI

Hürriyet’ten kovulduktan sonra bir süre Cumhuriyet'te çalışan Bülent Mumay şimdilerde DW Türkçe İstanbul Koordinatörü.

Mumay daha önce de sosyal medya hesabı Twitter üzerinden Türk Savunma Sanayiinin göz bebeği, yerli ve milli Bayraktar TB2 SİHA'ları çirkin bir üslupla hedef almıştı. 

Mumay, paylaşımında BAYKAR Teknoloji lideri Selçuk Bayraktar'ı hedef alarak, "Rusya, damadın SİHA'larını vurmuş..." ifadelerini kullanmıştı. 

Kurgu haberi Alman basınına servis ettiler ile ilgili etiketler Alman
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.