Küresel piyasalar gözünü ABD enflasyonuna çevirdi

Piyasalar resesyon tehdidi altındayken ABD enflasyonunun 40 yılın zirvesinden inip inmeyeceğini beklemeye başladı.

Küresel piyasalar ABD'den gelecek enflasyon verisine odaklandı. Beklentiler Temmuz'da ABD'de yıllık enflasyonun yüzde 8,7 olması yönünde. Bu oranın açıklanması durumunda ülkede enflasyon 40 yılın zirvesinden gerilemiş olacak.

Küresel piyasalar merakla ABD’nin Temmuz ayı tüketici enflasyonu verilerini bekliyor.
Bloomberg anketine göre ABD'de tüketici fiyat endeksinde aylık bazda Ocak 2021’den bu yana en düşük seviye olan yüzde 0,2, yıllık bazda ise Haziran'da açıklanan yüzde 9,1’in altında yüzde 8,7'lik artış bekleniyor.

Çekirdek TÜFE’de ise aylık yüzde 0,5, yıllık yüzde 6,1 artış öngörülüyor. Veri öncesinde Wall Street endeksleri bir başka çip üreticisinin hayal kırıklığı yaratan finansal sonuçları ile günü kayıpla tamamladı.

RESESYON ENDİŞESİ ARTTI

Micron Technology Inc. dördüncü çeyrek satışlarının daha önceki tahminlerinin altında kalacağını öngörürken, çip talebindeki düşüş resesyon endişelerini tırmandırdı. Şirketin hisselerinde bir ara yüzde 6 düşüş yaşandı. Philadelphia Stock Exchange Semiconductor endeksi yüzde 4,6 geriledi.

Aralıksız düşüşünü 4. güne taşıyan S&P 500 endeksi yüzde 0,42, Nasdaq 100 de yüzde 1,15 ekside kapandı.

ABD 2 ve 10 yıllık tahvil getiri farkı 2000 yılından bu yana en yüksek seviyeye yakın olan yaklaşık 50 baz puanla resesyon sinyali vermeye devam ediyor.
Bloomberg Dolar Endeksi 1.271 seviyesinde, yatay.

Asya’da Çin’in temmuz ayı enflasyon oranı takip edildi. Ülkede tüketici enflasyonu Temmuz'da, büyük ölçüde domuz eti fiyatlarının etkisiyle, yüzde 2,7 ile 2 yılın zirvesine yükseldi. Beklenti yüzde 2,9 artış açıklanması yönündeydi. Çin’de Temmuz ayı yıllık üretici enflasyonu da yüzde 4,2 ile yüzde 4,9’luk beklentinin altında kaldı.

Japonya’da açıklanan üretici enflasyonu verileri beklentilere yakın geldi. Asya’da hisse senedi endeksleri teknoloji hisselerindeki satış ve Çin’de açıklanan beklenti altı enflasyon verileri ile dalgalandı. ABD vadeli endeksleri de ekside.

Küresel piyasalar gözünü ABD enflasyonuna çevirdi ile ilgili etiketler ABD enflasyon küresel piyasa
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.