"Küresel finans sistemi 5 aşamada çökecek"

Aydın Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ramazan Kurtoğlu, küresel finans sisteminin 5 aşamada çökeceğini söyledi. Bu iddiayı James Rickards'a dayandıran Kurtoğlu, bu beş aşamadan 2'sinin sonuçlandığını, kalan 3 aşamanın ise sonbaharın ardından geleceği uyarısında bulundu. Bu aşamalardan biri de Sıkıyönetim ve Askeri Yönetimler...

Aydın Üniversitesi öğretim üyesi ekonomist Yrd. Doç. Dr. Ramazan Kurtoğlu, küresel finans sisteminin çöküşüne ilişkin yazar James Rickard'ın öngörülerini sosyal medya hesabından paylaşlaştı.

Rickards'a göre küresel finans sisteminin 5 aşamada çökeceğini ifade eden Kurtoğlu, bu aşamaların ise İşsizlik, İflaslar, Mortgage ve diğer kredilerin ödenememesi ile bankaların iflası, gıdaya erişim sıkıntısı ve sosyal patlama ile sıkıyönetim-askeri yönetimler diye sıraladı.

Kurtoğlu, bu aşamalardan ilk ikisinin geçildiğini, sonrabahdan itibaren de kalan 3 unsurun geleceği uyarısında bulundu. 

İşte Kurtoğlu'nun sosyal medyadan paylaştığı o öngörüye ilişkin mesajı:

"Küresel finans sistemi 5 aşamada çökecek"

Kurtoğlu, küresel güç savaşları ile ilgili 1 Haziran'da yaptığı yorumda ise ABD'deki seçimi işaret etmişti.

Kurtoğlu'nun ABD ulus devleti ile finans oligarşisi arasında geçtiğini belirttiği savaşın kazanına ilişkin tahmini ise şöyleydi:

"Kim kazanır diye soruyorsunuz.Abd merkezli milli/ulus devletlermi yoksa City/Londra -Çin merkezli küreselci bankerler/Finans oligarşisi mi?3Kasım 2020 de Amerkadaki başkanlık seçimi belirleyici unsur.Yani Abd’de kim kazanırsa Dünyada da o taraf kazanacak.Her ülke etkilenecek."

"Küresel finans sistemi 5 aşamada çökecek" - Resim : 2

JAMES RİCKARDS KİMDİR?

James Rickards, Araştırma - İnceleme - Kuram, Fotoğraf, Sinema, Tiyatro, İş, Ekonomi & Pazarlama kategorilerinde eserler yazmış bir yazardır.

Başlıca kitapları alfabetik sırayla; Kur Savaşları, Senaryo Yazımı, Çöküşe Giden Yol olarak sayılabilir.

James Rickards tarafından yazılan son kitap "Çöküşe Giden Yol", Destek Yayınları tarafından okurların beğenisine sunuldu.

"Küresel finans sistemi 5 aşamada çökecek" - Resim : 3

"Küresel finans sistemi 5 aşamada çökecek" ile ilgili etiketler İşsizlik Banka kredi iflas ABD küresel finans finans mortgage sıkıyönetim askeri yönetim ramazan kurtoğlu ulus devlet oligarşi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.