"Küresel akıl İstanbul'un özerk olmasını istiyor"

CNN Türk'de Cüneyt Özdemir'in hazırlayıp sunduğu 5N1K programına konuk olan emekli general Cihat Yaycı, küresel aklın güdümündeki FETÖ'ye ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. FETÖ'nün sadece bir terör örgütü olmadığını, aynı zamanda bir casusluk örgütü olduğunu söyleyen Yaycı, FETÖ'cülerin tamamen tasfiye edilmesinin TSK'da zaafiyete yol açmayacağını söyledi. Yaycı küresel aklın Türkiye'ye ilişkin planlarına dair de önemli ifadeler kullandı...

FETÖ Metre'nin kriterlerini belirleyen isim olan emekli general Doç. Dr. Cihat Yaycı FETÖ'nün ipliğini pazara çıkarmaya devam ediyor. 

CNN Türk'te Cüneyt Özdemir'in konuğu olan Yaycı, Türkiye'nin şu anki dış politikadaki rolünü "Küresel oyun bozucu, bölgesel oyun kurucu" olarak niteledi. 

FETÖ'cülerin ordudan tamamen tasfiye edilmesinin TSK'da bir zaafiyete yol açmayacağının altını çizen Yaycı, darbe girişimine katılan FETÖ'cüler için asker ifadesinin kullanılmamasını istedi. 

"Asker olsalardı kafalarına sıkar yine de Yunanistan'a helikopterle gidip sığınmazlardı" diyen Yaycı, gerçek Türk askerinin asla böyle bir şey yapmayacağını hatta hiçbir milletin ordusunun bireylerinin böyle bir şeye kalkışmayacağını söyledi. Sonra da Kardak krizi sırasında arızalandığı halde Türk gemisine inmeyip ölmeyi tercih eden Yunan helikopter pilotunu örnek verdi. 

FETÖ'cüler için vatansız ifadesini kullanan ve bu nedele Türkiye aleyhinde her türlü eylemin altında olduğuklarını vurgulayan Cihat Yaycı, Alman savaş gemisinin Türk yük gemisinde yaptığı aramanın arkasında da FETÖ'nün bulunduğunu savundu. 

FETÖ'nün sadece bir terör örgütü olmadığını aynı zamanda bir casusluk örgütü olduğunun altını çizen Yaycı, bu nedenle örgütün sosyal medyada algı yönetiminin çok güçlü olduğunu vurguladı. Örgütün şehitler ve yaşananlar tüm çıplaklığı ile ortadayken darbe girişiminin bir tiyatro olduğu algısını yaydığını ifade eden Yaycı, devletin de bu algı operasyonlarına karşı operasyon yürütmesi gerektiğini söyledi. 

Örgütün arkasındaki küresel aklın planlarına da değinen Yaycı, şunları söyledi: 

"Üst akıl bölgede ne istiyor? Bölgede bir kürt devletinin kurulmasını istiyor. Üst akıl Kıbrıs konusunda Yunanistan'a bağlanmasını istiyor. Üst akıl Kıbrıs'ta Türklerin olmamasını istiyor. Üst akıl İstanbul'un özerk bir yer olmasını istiyor. Üst akıl patrikhanenin ekümenlik olmasını ve buranın bir Vatikan gibi olmasını istiyor.Üst akıl Türkiye'nin parçalanmasını, bölüm bölüm parçalanmasını istiyor. Türkiye'nin eyaletler şeklinde bölünmesini, Ermenistan'ın hak iddiasının hayata geçirilmesini istiyor. Onun için dik durmamız lazım"

"Küresel akıl İstanbul'un özerk olmasını istiyor" ile ilgili etiketler general Cüneyt Özdemir CNN Türk FETÖ Yunanistan Cihat Yaycı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.