Kurban pazarları için sahte para alarmı!

İstanbul'da bir kalpazanı takibe alan İl Jandarma ekipleri kurban pazarlarında piyasaya sürülmek üzere hazırlanmış tam 297 bin lira ele geçirdi...

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, İstanbul’da sahte para imal ederek piyasaya sürmeye hazırlanan A.I. isimli bir şahsı yakın takibe aldı. İstanbul Bağcılar’da bir simit kafe işleten şüpheli şahsın, işletmeye müşteri gibi gelen bazı şahıslara sahte para ticareti yaptığı tespit edildi. Operasyon için düğmeye basan Jandarma ekipleri, söz konusu kafeye baskın düzenledi.
Kafenin pasta imalathanesinde bulunan dolapların arkasına özenle saklanmış ve piyasaya sürülmeye hazır; (480) adet 200 TL, (1540) adet 100 TL, (940) adet 50 TL’lik banknotlar halinde toplam 297 bin TL sahte para ele geçirildi. Sahte paraların yaklaşan kurban bayramı münasebetiyle kurban pazarlarında kullanılabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

SİMİT KAFE PARAVAN ÇIKTI

İstanbul Bağcılarda bulunan bir simit kafede sahte para ticareti yapıldığı bilgisi alan Jandarma ekipleri, kafenin sahibi A.I. isimli şahsı ve söz konusu kafeyi yakın takibe aldı. Kafeye, müşteri gibi gelen bazı şahıslara sahte para ticareti yaptığı tespit edildi. Söz konusu kafeye baskın düzenleyen Jandarma ekipleri, işletmenin pasta imalathanesinde dolapların arkasına özenle saklanmış, piyasa değeri 297 bin TL olan sahte parayı ele geçirdi.

JANDARMA’DAN BAYRAM ÖNCESİ UYARI

Son dönemlerde sahte para ticaretinin artması nedeniyle vatandaşları uyaran Jandarma ekipleri, sahte paraların özellikle resmi olmayan satışlarla daha kolay piyasaya sürüldüğünü belirterek; yaklaşan kurban bayramı münasebetiyle sahtecilerin eline fırsat geçtiğine ve bu nedenle vatandaşların kurban alım satımında dikkatli olması gerektiğine dikkat çekti.

Şüpheli A.I. adli makamlara sevk edildi.

Kurban pazarları için sahte para alarmı! ile ilgili etiketler Sahte Para Jandarma Operasyon kurban pazarı kalpazan
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.