Kurban kesmek farz mıdır? İslam'daki yeri nedir? Diyanet açıkladı!

Kurban Kesmek farz mıdır sorusunun yanıtı merak ediliyor. 2020 Kurban Bayramı yaklaşıyor. Vatandaşlar kul olmanın bilinciyle Allah'a kurban kesmenin önemini bir kez daha idrak edecek. Peki Kurban kesmek farz mıdır? Vacip midir? İşte detaylar..

Kurban kesmek farz mıdır sorusunun yanıtını vatandaşlar aramalara başladı. Kurban Bayramı'nda kurban kesecek olan müslümanlar bu ibadetin önemini idrak ediyor. İşte detaylar...

KURBAN KESMEK FARZ MIDIR?

Kurbanın dinî dayanağı nedir?

Kurban, Kur’an-ı Kerim, Sünnet ve icmâ ile sabit bir ibadettir. Kurbanın meşru bir ibadet olduğuna dair Kur’an-ı Kerim’de deliller mevcuttur. Hz. İbrahim’in oğlu Hz. İsmail’in yerine bir kurbanın, Allah tarafından kendilerine fidye (kurban) olarak verildiği açıkça bildirilmektedir (Sâffât, 37/107).

Kurban kesmek farz mıdır? Diyanet kurban ibadetinin mahiyeti ve hükmünü açıkladı

Mezheplerin çoğuna göre udhiyye kurbanı kesmek sünnettir (İbn Rüşd, Bidâye, I, 429). Hanefî mezhebinde ise tercih edilen görüş, kurbanın vacip olduğudur (Merğînânî, el-Hidâye, VII, 146). Kurban, -fıkhî hükmü ne olursa olsun- müslüman toplumların belirli simgesi ve şiarı sayılan ibadetlerden biri olarak asırlardan beri özellikle milletimizin dinî hayatında önemli bir yer tutmaktadır.

 

Kurban kesmek farz mıdır? İslam'daki yeri nedir? Diyanet açıkladı! ile ilgili etiketler Kurban Bayramı Kurbanlık Kurban kurban kesmek farz mıdır
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.