Kurban kesilirken nasıl niyet edilir? Okunacak dualar hangileridir?

Kurban kesilirken nasıl niyet edilir? Kurban keserken okunacak dular hangileridir? Kurban Bayramı’nda kurban kesilirken okunacak dua ve nasıl niyet edileceği vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Müslümanlar her ne olursa olsun kurbanlık veya adaklık kesimlerinde mutlaka besmele çekilmesi gerektiğine inanıyor.

Kurban öncelikle mutlaka kurban edileceği yere eziyet edilmeden götürülmelidir. Hayvanın yüzü ve ayakları kıbleye gelecek şekilde sol tarafı üzerine yatırıldıktan sonra sağ arka ayağı serbest bırakılarak, diğer üçü bağlanır ve kıbleye karşı durularak ayetler ve dualar okunur.

KURBAN KESİLİRKEN OKUNACAK DUALAR! NASIL NİYET EDİLİR?

Enam Suresi 79. Ayet Arapça:

Enam Suresi 79. Ayet Okunuşu: “İnnî veccehtu vechiye lillezî fataras semâvâti vel arda hanîfen ve mâ ene minel muşrikîn.”

Enam Suresi 79. Ayet Anlamı: “Ben hanîf olarak, yüzümü gökleri ve yeri yoktan yaratan Allah’a çevirdim ve ben müşriklerden değilim.” (el-En’âm, 79)

Enam Suresi 162. Ayet Arapça:

Enam Suresi 162. Ayet Okunuşu: “İnne salâtî ve nusukî ve mahyâye ve memâtî lillâhi rabbil âlemîn.”

Enam Suresi 162. Ayet Anlamı: “Şüphesiz benim namazım da, diğer ibadetlerim de, yaşamam da, ölümüm de âlemlerin Rabbi Allah içindir.” (el-En’âm, 162)

Allahümme hâzâ minke ve leke inne salâtî ve nüsükî ve mahyâye ve memâtî lillâhi rabbil âlemîn. Allahümme tekabbel min fülân bin fülân
“Allâhü ekber Allâhü ekber lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber, Allahü ekber Allahü ekber ve lillâhi’l hamd” diye 3 kere tekbir getirilir.

Tekbir bitince:

“Bismillahi Allahü ekber” diyerek bıçağı çeker ve kurbanı keser kurban kesilince kurban kesen Allah rızası için iki rekat namaz kılar.

Kurban kesilirken nasıl niyet edilir? Okunacak dualar hangileridir? ile ilgili etiketler Kurban Bayramı dua ayet
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.