Kurban kesen için şükür namazı nasıl kılınır? Şükür namazı ne zaman kılınır, kaç rekattır?

Kurban Bayramında kurban ibadetini yerine getiren ve kurban kesen kişinin şükür namazı kılması gerekmekte olduğu söylenir. Bu bakımdan şükür namazının kaç rekat olduğu ve nasıl kılındığı merak konusudur. Peki, şükür namazı nasıl kılır, kaç rekattır?

Şükür namazı sadece bayramlarda değil Allah’u Teala’ya şükür etmek amacıyla verilen nimetler karşısında mutlu olmayı ve huzura erdiğini göstermek içinde kılınmaktadır. Ancak Kurban Bayramı içerisinde olduğumuz şu günlerde şükür namazının önemi bir kat daha fazladır.

Kurban kesen kişiler genellikle şükür namazı kılmaktadır. Kurban kesen kişi Allah'ın verdiği nimetlere şükür etmek için şükür namazı kılarak verdiği nimetler için O’na şükreder.

Şükür Namazı Nasıl Kılınır?

Şükür namazı istenilen saatte ve vakitte kılınmaktadır. Şükür namazı kılacak kişi abdest aldıktan sonra kalben niyetini yaparak ilk olarak Subhaneke okur ve besmele çeker. Daha sonrasında da Fatih okur. Ayrıca Kur-an’ı Kerim’den en az üç ayet olacak gibi bir sure de okur. Daha sonra rukuya gider ve 3 defa da Rabbiyel Azim okur.

Kurban kesen için şükür namazı nasıl kılınır? Şükür namazı ne zaman kılınır, kaç rekattır?

Şükür namazı ve ya şükür secdesi sünnettir. O nedenle şükür namazının farzı yoktur.

Şükür Namazı Kaç Rekattır, Ne Zaman Kılınır?

Şükür namazı iki rekat olarak bilinmektedir. Kurban kesen kişi iki rekat nafile namazı kılabilir. Namaz sırasında secde edilirken Allah'a da şükredilir. Namaz sırasında da bol bol dua edilir. Şükür namazı Allah tarafından verilen nimetlere şükretmek için kılınır.

 

Kurban kesen için şükür namazı nasıl kılınır? Şükür namazı ne zaman kılınır, kaç rekattır? ile ilgili etiketler Kurban Bayramı şükür namazı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.