Kurban geleneği bu yıl değnekle

Kurban Bayramı'nın en önemli geleneklerinden biri olan 'pazarlık' bu yıl el sıkışmadan gerçekleştiriyor. Kurban almak için pazara giden vatandaşlar, koronavirüs salgını nedeniyle satıcılarla değnek kullanarak pazarlık yapıyor.

Erzurum’un Oltu ilçesindeki hayvan pazarında küçükbaş hayvanlar 1000 lira ile 2000 lira arasında satılırken, büyük başlar 6 bin lira ile 19 bin lira arasında satılıyor.

DEĞNEKLE PAZARLIK

Kurban Bayramı'na az bir süre kala hayvan pazarında canlılık yaşanıyor. Oltu’da hafta sonu kurulan hayvan pazarında alışveriş yapanlar tokalaşıp kol sallamak yerine, değnekle kol sallayıp pazarlık yaptılar.

Kurban geleneği bu yıl değnekle

Hayvan üreticilerinden Emre Cansu, “Bu sene kurbanlık satışları hiç iyi değil, satılmıyor. Üretici hak ettiği kazancı alamıyor. Kurban alacaklar korona virüs nedeni ile hisseye girmekten kaçınıyorlar. Tek başına da alamıyorlar. Pazara gelip bakıp bakıp gidiyorlar. Bu da hayvan üreticilerini çok zor durumda bırakıyor, yem çok pahalı” dedi.

Kurban geleneği bu yıl değnekle - Resim : 2

Kurban geleneği bu yıl değnekle ile ilgili etiketler Kurban Bayramı Kurbanlık Kurban değnek pazarlık

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.