Kurban eti dağıtımı nasıl olmalı? Kaş kişiye dağıtılır?

Kurban Bayramında kesilen kurbanlıklar ile beraber en çok merak edilenler arasında kurban eti dağıtımı nasıl olmalı sorusu geldi. Kurban kesen vatandaşlar ibadetlerini tam yerine getirmeleri açısından Diyanet’in bu fetvalarını araştırmakta. Peki, kurban eti kaç kişiye dağıtılır?

Kurban Bayramında kurban ibadetlerini yerine getiren vatandaşlar kesimhanelere akın etmeye başlarken en önemli hususlardan birisi de kurban etinin nasıl dağıtılacağı oldu. Kurban kesim işlemleri tamamlanan kişiler şimdi de kurban etinin dağıtım usulünün nasıl yapılacağını araştırmakta.

Kurban Eti Nasıl Dağıtılır?

Hz. Peygamber (s.a.s.), kurban etinin üçe taksim edilerek, bir bölümünün kurban kesemeyen yoksullara dağıtılmasını, bir bölümünün akraba, tanıdık ve komşularla paylaşılmasını, bir kısmının da evde yenmesini tavsiye etmiştir.

Kurban etinin tamamı evde de bırakılabilir. Ancak durumu iyi olan Müslümanların, toplumda muhtaçların arttığı bir dönemde kurban etlerinin çoğunu hatta tamamını dağıtmaları daha uygun kaçmaktadır. Şâfiî mezhebine göre ise, kurban etinden az da olsa fakirlere verilmesi gerekir.

 

Kurban eti dağıtımı nasıl olmalı? Kaş kişiye dağıtılır? ile ilgili etiketler Kurban Bayramı kurban eti
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.