Kurban Bayramında tekbir ne zaman başlar? Teşrik tekbiri Türkçe ve Arapça okunuşu

2021 Kurban Bayramında getirilen tekbir için illa ki kurban kesmek gerekmemektedir. Kurban kesmeyenlerde Kur’an-ı Kerim’e göre tekbir getirmekle yükümlüdür. Peki, Kurban Bayramında tekbir ne zaman başlıyor? İşte, Teşrik tekbiri Türkçe ve Arapça okunuşu…

Kurban Bayramına az bir zaman kala tekbir konusunda ne yapacağını bilmeyen vatandaşlar önceden araştırmalarına başladı. Teşrik tekbiri, Kurban Bayramının son 3 gününü kapsayan zaman dilimine ve Zilhicce ayının belli gün ve zamanlarında söylenen tekbirdir.

Sözlükte ise bu anlam “doğuya doğru gitmek; eti parçalayıp kayalar üzerine sererek güneşte kurutmak; yüksek sesle tekbir almak, bayram namazını kılmak için musallâya (müşerrak) çıkmak” anlamlarına gelir.

Kurban Bayramında Tekbir Ne Zaman Başlar?

Kurban Bayramında tekbir, mükellef olan her Müslüman için vaciptir. Teşrik tekbiri, Arefe günü sabah namazından başlayarak bayramın son günü ikindi namazına kadar farz namazlarının sonrasında toplamda 23 kez okunur.

Kurban Bayramında tekbir ne zaman başlar? Teşrik tekbiri Türkçe ve Arapça okunuşu

Teşrik tekbiri, sola selam verildikten sonra ara vermeden, yerinden kalkmadan, mescitten çıkmadan ve dünya kelamı konuşmadan okunması gerekmektedir.

Teşrik Tekbiri Okunuşu

Teşrik tekbiri: Allâhü ekber, Allâhü ekber, lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber, Allâhü ekber ve lillâhi'l-hamd"

Teşrik tekbiri anlamı: Allah en büyüktür, Allah en büyüktür. Allah'tan başka ilâh yoktur. Allah en büyüktür, Allah en büyüktür. Hamd Allah'a mahsustur.

 

Kurban Bayramında tekbir ne zaman başlar? Teşrik tekbiri Türkçe ve Arapça okunuşu ile ilgili etiketler Kurban Bayramı tekbir Teşrik Tekbiri
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.