Kurban Bayramı'nda Mersin sahilleri dolup taştı: Otelde yer bulamayanlar arabada yattı

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkması sonrası çok sayıda vatandaş sahil kentlerine akın etti. Mersin'de sahillerde büyük doluluk yaşanırken otellerde yer bulamayanlar ise çadırda ya da arabalarında yattı. Çocuklar da denizde hem serinlemenin hem de oyun oynamanın mutluluğunu doyasıya yaşıyor.

Dört günlük Kurban Bayramı’nda idari izinle beraber tatilin 9 güne çıkmasıyla özellikle sahil kesimlerinde iç turizm hareketlendi. Çok sayıda vatandaş, 9 günlük tatili fırsat bilerek tatil beldelerine akın etti. Bayramı evlerinden uzakta geçirmek isteyenler, bütçelerine uygun tatil alanlarını tercih etti. Otellerdeki doluluk oranları turizmcileri memnun ederken tatil için otellerde yer bulamayan bazı vatandaşlar ise keyifli bir tatil geçirmek için farklı alternatiflere yöneldi.

Kurban Bayramı'nda Mersin sahilleri dolup taştı: Otelde yer bulamayanlar arabada yattı

Deniz, kum, güneşin yanı sıra tarihi, doğal güzellikleri, sağlıklı ve güvenli turizm hizmetiyle Türkiye’nin önemli turizm destinasyonları arasında yer alan Mersin, farklı illerden gelen misafirlere de ev sahipliği yapıyor. Kurban Bayramı tatilinde çok sayıda yerli turistin Doğu Akdeniz’i tercih etmesiyle Mersin sahilleri doldu.

Kurban Bayramı dolayısıyla turistik Atakent Mahallesi sahiline akın eden her yaştan insanın bazıları denize girip serinlemenin ve çeşitli oyunlar oynamanın zevkini yaşarken, bazıları şemsiyeler altına veya kumlara uzanıp dinlenmeyi, sahilde gezmeyi, bazıları ise kuma gömülmeyi tercih ediyor.

Kurban Bayramı'nda Mersin sahilleri dolup taştı: Otelde yer bulamayanlar arabada yattı - Resim : 2

Çocuklar da denizde hem serinlemenin hem de oyun oynamanın mutluluğunu doyasıya yaşıyor.

OTELDE YER BULAMAYANLAR ARABADA YATTI

Otellerde yer kalmayınca bazı tatilciler ise yerde, çadırda ve araçlarında tatil yaptı. Gaziantep’ten arkadaşları ile denize gelen Bünyamin Kaya, “Bayramın birinci günü kurbanlığımızı kesip, arkadaşlarımızla birlikte denize geldik. Atakent çok güzel bir yer. Burada tatilimizi yapıyoruz. Sahil ve kum harika, bayram sonunda kadar buradayız” dedi.

Kurban Bayramı'nda Mersin sahilleri dolup taştı: Otelde yer bulamayanlar arabada yattı - Resim : 3

Atakent’te işletme sahibi turizmci Fatma Ateş, “9 günlük kurban bayramı nedeniyle özellikle Atakent Mahallemizde yüzde yüz doluluk oranı yaşıyoruz. Otellerde yer bulamayanlar tatilini yerde kilim sererek, çadırlarda ve araçlarında geçiriyor. Bu kalabalığın dokuz gün süreceğini tahmin ediyoruz. Herkese iyi tatiller diliyoruz” dedi.

Kurban Bayramı'nda Mersin sahilleri dolup taştı: Otelde yer bulamayanlar arabada yattı - Resim : 4

Kurban Bayramı'nda Mersin sahilleri dolup taştı: Otelde yer bulamayanlar arabada yattı ile ilgili etiketler Silifke Mersin tatil Kurban Bayramı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.